Antena Căutare

Ce înseamnă dacă ai niște mici găuri în zona urechii. Explicația te va surprinde

Unele persoane se nasc cu niște mici găuri în dreptul pavilionului urechii. Ce rol au acestea și de ce apar doar la anumite persoane?

Unele persoane prezintă mici orificii în zona urechii | sursa foto: Shutterstock

Corpul omenesc a fost și încă este una dintre cele mai mari curiozități ale naturii. Din punct de vedere genetic, fiecare persoană este unică, chiar dacă prezintă asemănări fizice cu alți oameni. Unii oameni se nasc având niște găuri mici în dreptul urechilor, ce seamănă izbitor de mult cu orificiul ce rămâne în urma unui piercing.

De ce unii oameni au găuri de mici dimensiuni în zona urechiii

Care este totuși explicația acestui lucru și de ce respectivul semn apare doar la anumite persoane? Oamenii de știință au studiat atent această problemă și au făcut o descoperie complet neașteptată.

Potrivit estimărilor, doar 1% din britanici prezintă aceste mici găuri în zona urechii, iar în Statele Unite ale Americii, frecvența este și mai mică. În Asia și în anumite regiuni din Africa, în schimb, între 4-10% dintre oameni au aceste orificii. Specialiștii informează că nu este vorba despre o problemă medicală, așa că cei care au aceste mici găuri în jurul urechii nu trebuie să se îngrijoreze.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: De ce nu trebuie să speli carnea înainte s-o gătești. Vei renunța definitiv la acest obicei

Acestea poartă numele de sinus preauricular și sunt considerate a fi mai degrabă o tulburare congenitală. Singura problemă constă în riscul mai ridicat al persoanei de-a dezvolta infecții, mai ales dacă igiena nu este realizată corespunzător.

Neil Shubin, un celebru om de știință, a studiat atent această caracteristică și a ajuns la concluzia că sinusul preauricular reprezintă, de fapt, o reminescență a branhiilor avute de strămoșii acvatici ai oamenilor din zilele noastre (dacă e să ne ghidăm după teoria potrivit căreia toate mamiferele ar fi evoluat din pești și alte organisme acvatice), informează cei de la mirror.co.uk.

Singurul risc al acestui sinus preauricular este infecția sau apariția chisturilor. Totuși, specialiștii recomandă fie drenarea acestuia, fie înlăturarea pe cale chirurgicală.

O altă curiozitate legată de ureche constă în faptul că există anumite sunete ce pot fi auzite doar de către tineri.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, anumite părți ale corpului nostru sau anumite organe încep să nu mai fie într-o formă atât de bună.

Studiile arată că 30-35% dintre persoanele care depășesc vârsta de 65 de ani se vor confrunta, mai devreme sau mai târziu, cu o anumită formă de pierdere a auzului. Specialiștii explică faptul că acest lucru se manifestă în mod special cu incapacitatea de-a mai percepe sunetele înalte, precum soneria telefonului.

Se pare că există un anumit sunet pe care, spun specialiștii, persoanele de peste 30 de ani nu îl pot auzi:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Descoperire uimitoare. O creatură marină preistorică, numită "fosilă vie", ar trăi până la 100 de ani... Femeia obsedată de culoarea roz. Poartă roz chiar și la înmormântări. Cățelul, casa, mașina, părul și băuturile ei, toat...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece Marti, 14.01.2025, 08:34
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x