Anul acesta, Floriile au picat pe 1 aprilie, urmând ca Paștele să pice la o săptămână distanță, adică duminică, 8 aprilie. Credincioșii au mers la biserică cu nelipsita salcie binecuvantată și împărțită apoi credincioșilor. Însă ce trebuie să faci cu salcia odată folosită? În niciun caz nu trebuie s-o arunci. Iată, așadar, ce trebuie să faci cu tradiționala plantă pentru a nu comite păcate grave.
Salcia este nelipsită la sărbătoarea Floriilor, în amintirea ramurilor de finic și de măslin, cu care muțimile L-au Întampinat pe Hristos la Intrarea în Ierusalim. Pentru a nu comite un păcat, credincioșii trebuie să știe că salcia de Florii trebuie ținută în dreptul icoanei tot anul.
Ce să faci cu salcia de Florii ca să-ți meargă bine tot anul
În Moldova, tradiția spune că din crenguţele de salcie sfânţite se făceau coroniţe care se agăţau după Paşte în pomii fructiferi, pentru belşug.
Un alt obicei legat de salcia de Florii este ca persoanele sau copiii care nu au participat la slujba de la biserică să fie lovite, acasă, cu ramurile de salcie, de către cei care au fost la slujbă în timp ce se spune „Nu te pălesc eu, ci te pălesc mâţişorii ca să nu uiţi că de azi într-o săptămână e Paştele“.
După Florii începe Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, perioadă care abundă în tradiții și semnificații.
Le-a stat inima în loc! Ce a descoperit o familie în piscina curții, în miez de noapte! ,,Numai aici vezi așa ceva!”... Avertisment fără precedent. Nu răspundeți la acest număr de telefon!...