- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Într-un articol publicat recent, experți în materie de somnologie au dezvăluit ce se întâmplă dacă dormi cu șosete. Efectul este unul puternic, însă puțini sunt cei care și-au dat seama de acest detaliu. Descoperă în rândurile de mai jos la ce ar trebui să te aștepți, de fapt.
Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete, de fapt. Efectul la care nu mulți s-au gândit
Potrivit unor experți în somnologie, o simplă pereche de șosete poate purta o cantitate de bacterii la fel de mare precum un preș de la intrarea în locuință. În plus, anumite studii și cercetări au scos la iveală faptul că pe șosete se pot găsi adesea bacterii ce apar în vasul de toaletă și în excrementele gândacilor de bucătărie. Așadar, purtarea șosetelor atunci când mergi la somn ar putea să crească riscul infectării cu anumite bacterii ce pot genera numeroase boli.
Surprinzător sau nu, există totuși și beneficii în ceea ce privește purtatul de șosete la somn. Potrivit experților, aceste obiecte vestimentare ajută la circulația sângelui, îmbunătățește viața intimă și te ajută să poți dormi mai mult. Totuși, potrivit specialiștilor, este important să alegi o pereche de șosete curate atunci când te bagi în pat, pentru a preveni contaminarea patului cu totu felul de bacterii periculoase.
Ca să demonstreze cele menționate mai sus, experții au analizat atent șosete ce au fost purtate de la 7 dimineața și până la 11 seara, pentru a vedea ce bacterii sunt prezente. Nu mică le-a fost surpriza atunci când au aflat că pe suprafața textilă au descoperit inclusiv Pseudomonas aeruginosa, o bacterie ce dă naștere unei multitudini de infecții, de la urinare la respiratorii, arată cei de la mirror.co.uk.
Așadar, data viitoare când vrei să dormi purtând șosete, nu uita să alegi o pereche curată înainte de-a te băga în pat.
Specialiștii recomandă să spălăm frecvent șosetele la temperaturi cât mai înalte pentru a eliminare bacteriile și impuritățile. Nu uita că, pe lângă bacteriile din mediul exterior, în țesătură se prind și urmele de transpirație sau coji de piele (celule moarte), lucru ce favorizează apariția ciupercilor de piele sau a altor probleme de sănătate.