Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete, de fapt. Efectul la care nu mulți s-au gândit

Oameni din întreaga lume s-au mirat atunci când au descoperit ce se întâmplă dacă dormi cu șosete, de fapt. Puțini sunt cei care știau acest detaliu.

imagine cu o persoana purtand sosete Galerie
Descoperă ce se întâmplă dacă porți șosete atunci când dormi | sursa foto: Profimedia

Într-un articol publicat recent, experți în materie de somnologie au dezvăluit ce se întâmplă dacă dormi cu șosete. Efectul este unul puternic, însă puțini sunt cei care și-au dat seama de acest detaliu. Descoperă în rândurile de mai jos la ce ar trebui să te aștepți, de fapt.

Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete, de fapt. Efectul la care nu mulți s-au gândit

Potrivit unor experți în somnologie, o simplă pereche de șosete poate purta o cantitate de bacterii la fel de mare precum un preș de la intrarea în locuință. În plus, anumite studii și cercetări au scos la iveală faptul că pe șosete se pot găsi adesea bacterii ce apar în vasul de toaletă și în excrementele gândacilor de bucătărie. Așadar, purtarea șosetelor atunci când mergi la somn ar putea să crească riscul infectării cu anumite bacterii ce pot genera numeroase boli.

Citește și: Face avere pe Internet din vânzarea șosetelor purtate. Cât valorează o pereche „Mulți băieți au fost interesați"

Surprinzător sau nu, există totuși și beneficii în ceea ce privește purtatul de șosete la somn. Potrivit experților, aceste obiecte vestimentare ajută la circulația sângelui, îmbunătățește viața intimă și te ajută să poți dormi mai mult. Totuși, potrivit specialiștilor, este important să alegi o pereche de șosete curate atunci când te bagi în pat, pentru a preveni contaminarea patului cu totu felul de bacterii periculoase.

Citește și: Specialiștii recomandă să dormi cu o felie de ceapă în șosete și când îți este rău să o ții pe burtă. Ce se întâmplă în corp

Ca să demonstreze cele menționate mai sus, experții au analizat atent șosete ce au fost purtate de la 7 dimineața și până la 11 seara, pentru a vedea ce bacterii sunt prezente. Nu mică le-a fost surpriza atunci când au aflat că pe suprafața textilă au descoperit inclusiv Pseudomonas aeruginosa, o bacterie ce dă naștere unei multitudini de infecții, de la urinare la respiratorii, arată cei de la mirror.co.uk.

Așadar, data viitoare când vrei să dormi purtând șosete, nu uita să alegi o pereche curată înainte de-a te băga în pat.

Specialiștii recomandă să spălăm frecvent șosetele la temperaturi cât mai înalte pentru a eliminare bacteriile și impuritățile. Nu uita că, pe lângă bacteriile din mediul exterior, în țesătură se prind și urmele de transpirație sau coji de piele (celule moarte), lucru ce favorizează apariția ciupercilor de piele sau a altor probleme de sănătate.

Doi bărbați se plimbau prin pădure, când au găsit urme uriașe, la 1,5 metri distanță, ce „nu par a fi de om”: „Bigfoot t... O tânără a dezvăluit peste ce a putut să dea, atunci când s-a uitat atent la o bluză dintr-un magazin. A filmat totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x