Multe cupluri doresc să-și umească destinele în biserica de sub pământ. Zona în care se află biserica respectivă este locuită încă din epoca neolitică și chiar și în prezent se mai oficiază slujbe în lăcașul sfânt de acolo.
Cea mai mare biserică ortodoxă sub pământ se află în România. În ce oraș se pot căsători creștinii într-o ceremonie specială
Biserica se află în județul Vâlcea, în Ocnele Mari. Este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice, strângând și 200.000 de turiști anual.
Pe lângă facilitățile deosebite, precum tratamentele cu aerosoli salini, Ocnele Mari găzduiesc restaurante, cinematografe, terenuri de sport, expoziții, festivaluri, dar și cea mai mare biserică subterană din țară.
Ocnele Mari sunt la doar 7 kilometri distanță de Râmnicu Vâlcea și se află pe un zăcământ de sare, aceasta fiind cea mai importantă resursă.
Citește și: Cum s-au cunoscut Leonard și Monica Doroftei: „A fost dragoste la prima vedere”. Cum a cerut-o în căsătorie
Zăcământul are aproxomativ 400 de metri grosime și se întinde pe 7,5 kilometri în lungime și 3 kilometri în lățime, conform unei surse.
Dezvoltarea orașului se bazează foarte mult pe exploatarea „aurului alb”. Turiști din toată lumea vin pentru salinoterapie. Totodată, este o soluție atât pentru frig, cât și pentru căldurile insuportabile din timpul verii.
În subteran se păstrează o temperatură constantă de 10 până la 13 grade Celsius.
Orașul este locuit încă din epoca de piatră, în jur fiind descoperite așezări sau obiecte, precum topoare, vârfuri de lance, cuțite sau vase de lut ars, din aceeași perioadă.
Citește și: Schimbări semnificative la starea civilă. Când intră în vigoare și ce se întâmplă cu actele respective
Oamenii de știință au certificat obiectele și au făcut verificări în zonă, după ce un profesor din localitate, Gheorghe Moșteanu, a descoperit accidental vase din lut ars în propria grădină.
Ulterior, arheologii au confirmat existența unei cetăți dacice, Buridava, cu o vechime de mai bine de 2 milenii.
Resursa naturală din zonă a trezit interesul romanilor și domnitorilor vlahi.
Cuplurile se pot căsători în biserica din orașul subteran
În salina de la Ocnele Mari se află și cea mai mare biserică ortodoxă din România. Aceasta poartă hramul Sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor, arhitecților și inginerilor contructori.
În biserică se țin slujbe în weekend, la evenimente religioase mari și se oficiază cununii sau botezuri.
Cum se poate ajunge la Salina Ocnele Mari
Accesul la baza de agrement subterană se poate face cu transportul în comun destinat, care circulă la fiecare jumătate de oră. În perioadele aglomerate, este suplimentat numărul de autobuze.
Deși este un obiectiv turistic major pentru România, este indicat ca turiștii să verifice înainte dacă starea de sănătate le permite vizitarea sau nu.
„Temperatura constantă, aerul curat și inhalațiile sunt principalii factori pentru care oamenii aleg Salina Ocnele Mari, ca un mijloc de a-și menține o bună stare de sănătate.
Chiar așa o și recomandă medicii – ca un mijloc de întreținere a stării de sănătate și nu pentru a substitui tratamentul medical al unei anumite boli.
Salinoterapia este o metodă alternativă, dar și complementară de prevenire și tratament pentru diverse afecțiuni respiratorii, având în același timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: crește imunitatea, susține detoxifierea organismului, îmbunătățește funcționarea aparatului digestiv, susține regenerarea pielii, ajută la reducerea efectelor oboselii și stresului.
Sarea, prin natura sa, este o substanță bactericidă care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, comportându-se ca un dezinfectant. (…)
Desigur, există și contraindicații, în cazul persoanelor cu tuberculoză pulmonară, micoze pulmonare, cancer bronho-pulmonar, boli infecto-contagioase, hipertensiune arterială, boala Basedow, cardiopatie cronică ischemică decompensată, infarct miocardic recent, angină pectorală cu crize frecvente, cord pulmonar cronic decompensat, epilepsie (plus alte afecțiuni neurologice ce evoluează cu pierderea stării de conștiență), claustrofobie, sarcină avansată, status asmaticus”, a spus Anca Monea, responsabil de sectorul turistic de la salina Ocnele Mari.