Cea mai valoroasă gaură din lume. 13 miliarde de lire se află în acest crater. Folosindu-se de el, Rusia a devenit o putere globală

Mina Mir este situată în estul Siberiei și este atât de mare încât creează un vortex puternic. Are o adâncime de 524,8 metri şi un diametru de 1.609 m. Din acest motiv, oraşul alăturat, Mirny, pare lovit de un meteorit.

Mina Mir este situată în estul Siberiei și este atât de mare încât creează un vortex puternic. Are o adâncime de 524,8 metri şi un diametru de 1.609 m. Din acest motiv, oraşul alăturat, Mirny, pare lovit de un meteorit.

Mina a început să fie exploatată din nou în 2004, fiind extrase şase milioane de carate de diamente brute, în 2014. Cele mai mari diamante au fost de mărimea unei mingii de golf de 130,85 de carate, diamantul Olankho care valorează 250.000 de lire

Valoarea totală a minei se bazează pe adăugarea valorii diamantelor care au fost extrase şi a celor care încă se află în mină, scrie descopar.ro.

Niciun avion nu are voie să zboare deasupra craterului valoros, după ce mai multe elicoptere au fost absorbite, însă nu a fost raportată nici o prăbuşire.

După ce Rusia a ieşit devastată din al-Doilea Război Mondial, Iosif Stalin a utilizat bogăţiile minei pentru a reconstrui oraşele ruseşti şi pentru a face din Rusia o putere globală, rivala Statelor Unite ale Americii.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri