Cum arată acum Amber și Michiel Vandeweert, frații care îmbătrânesc prea repede. Cei doi suferă de Progeria

În orașul Diepenbeek, Belgia, locuiesc un frate și o soră care luptă cu o boală rară numită Progeria. Aceasta este cunoscută ca boala Benjamin Button. Este vorba despre Michiel și Amber Vandeweert, a căror poveste o puteți afla în rândurile de mai jos.

Michiel, în vârstă de 20 de ani, și Amber Vandeweert, în vârstă de 12 ani, suferă de o afecțiune genetică rară care determină corpul uman să îmbătrănească de 8 până la 10 ori mai repede

Instagram/ Michiel Vandeweert

Michiel, în vârstă de 20 de ani, și Amber Vandeweert, în vârstă de 12 ani, suferă de o afecțiune genetică rară care determină corpul uman să îmbătrânească de 8 până la 10 ori mai repede.

Se crede că tulburarea afectează o persoană la opt milioane, iar frații sunt două dintre cele 155 de cazuri despre care se știe că sunt în viață în acest moment.

Povestea fraților Vandeweert

Majoritatea celor care suferă de această afecțiune pier până la vâsta de 12 ani. Cei doi frați se confruntă deja cu probleme asociale unei vârste înaintate, inclusiv boli de oase, dinți și pierderea părului. Cu toate acestea, perechea încearcă să aibă activități specifice vârstei lor.

Tinerii și-au propus să fie cei mai longevivi suferinzi de Progeria din lume și asta înseamnă că trebuie să depășească recordul de 26 de ani.

Citește și: Mulți cred că Alexandra Siang nu are mai mult de 10 ani și rămân uimiți când află care e vârsta ei. În ce an s-a născut

Michiel are o înălțime de 1,24 metri și spune că boala i-a afectat mai multe zone ale corpului: ”Progeria ne-a afectat părul, oasele și înălțimea - la fel ca la persoanele în vârstă. Se spune că șansele de a o avea sunt de una la opt milioane, deci este extrem de rară.

De asemenea, ei spun că speranța de viață a cuiva cu Progeria este de 12 ani, dar luăm medicamente din America și sperăm că acestea să prelungească durata vieții cu doi ani. Pentru că am 20 de ani, am trecut acest prag”.

Michiel a început să se schimbe când a trecut pragul de cinci ani: ”Când a împlinit cinci ani, se schimba. Și-a pierdut părul, dinții și nu mai lua în greutate. A fost un mare șoc pentru noi”, a spus tatăl tinerilor, Wim.

Citește și: Mitch și Betsy Henslee au sărbătorit în mod inedit când toți copiii lor au plecat de acasă. Cum s-au fotografiat rămași singuri

Părinții erau nerăbdători să-și mărească familia și li s-a spus că șansele de a avea un al doilea copil cu aceeași afecțiune erau reduse.

”Ne-am gândit întotdeauna să avem doi copii. Dar când s-a născut Michiel, am avut îndoieli. Nu poți moșteni boala de la părinți și, prin urmare, este puțin probabil să ai doi copii cu progeria. Știam că s-a întâmplat înainte, dar cu un geamăn.”, a mai adăugat bărbatul.

Citește și
Cum a început povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan Fodor. Prezentatorul TV a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soția sa
Cum a început povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan Fodor. Prezentatorul TV a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soția sa
Motivul pentru care Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, nu a participat la petrecerea de botez a fratelui său
Motivul pentru care Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, nu a participat la petrecerea de botez a fratelui său
Gina Pistol, mărturisiri cu lacrimi în ochi. Ce spune despre copilăria sa, dar și despre viața de mamă
Gina Pistol, mărturisiri cu lacrimi în ochi. Ce spune despre copilăria sa, dar și despre viața de mamă
Mai multe articole

Însă neprevăzutul a avut loc. Amber a moștenit boala fratelui său.

Cum arată acum Amber și Michiel Vandeweert

Frații atrag imediat atenția când se află în public, însă s-au obișnuit cu privirile curioase și merg mai departe. Michiel a spus: ”Când se holbează este în regulă când se uită și merg înainte. Dar uneori continuă să fie curioși, atunci este enervant. Există o mare diferență între cele două noțiuni”.

Acum, la 20, respectiv 12 ani, Amber și Michiel au trăsăturile unor oameni în vârstă. Cei doi sunt foarte activi în mediul online, acolo unde postează imagini de la diferitele activități pe care le au. Comunitatea lor adună peste 50.000 de utilizatori.

Citește și: Mod inedit de cerere în căsătorie. Michael Osborne a scris pe o oaie cuvintele: "Te căsătorești cu mine?". De ce a făcut asta

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri