Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

Un serial i-a „infectat” inima! Raed Arafat s-a îndrăgostit de medicină din copilărie: „La 14 ani, am făcut prima injecție unui pacient”

Un serial cu paramedici și pompieri i-a schimbat viața puștiului Raed Arafat. Cel care a construit sistemu medical de urgență din România a povestit cum a descoperit pasiunea pentru salvarea vieților.

Raed Arafat a mărturisit în exclusivitate, la Antena 3, motivul pentru care a decis să se facă medic pentru situații de urgență. Șeful DSU susține că totul a venit după ce a urmărit un serial cu paramedici.

„A fost o pasiune de când aveam 14 ani. A venit de la un serial, „Squad 51”, cu paramedici care se duceau la diferite cazuri și un spital cu camera de urgență și m-a atras foarte mult treaba asta. S-a format o pasiune.

La 14 ani am dat prima injecție la un pacient, făcând practică la un spital de urgență. Pacientul nu m-a văzut. Asistentul responsabil de mine m-a lăsat să îi administrez injecția. La 13-14 ani am intrat în sala de operație cu vecinul nostru, care era directorul unui mare spital din oraș. Toată vacanța de vară eram în sala de operație. Pasiunea a rămas”, a dezvăluit Raed Arafat.

Citește și:

18 iunie, ziua în care România scapă de coronavirus? Raed Arafat, despre controversatul studiu: „Nu pot să spun nimic”

Nici când și-a început cariera în Ministerul Sănătății, Raed Arafat nu a putut sta departe de spital, de gărzi. În timpul săptămânii, lucra într-un birou. În weekenduri, fugea la Târgu Mureș, săc facă gărzi pe elicopterul SMURD.

„Când eram la Ministerul Sănătății o perioadă am continuat să fac gărzi pe elicopter pe weekend la Mureș.

Îmi lipsește mult asta, dar nu regret ce am făcut. A trebuit să renunț pentru ceea ce am realizat acum cu colegii la nivel național, a fost un pas bun”, a declarat Arafat, la Antena 3.

Recomandari