Lăsarea cărnii la dezghețat, precum și încercarea de a face asta cu ajutorul cuptorului cu microunde iau mult timp și nici nu dau un rezultat bun.
Cum se dezgheață carnea în mai puțin de 5 minute. Trucul le ajută pe gospodine în pregătirile de Paște
Este însă un truc la care apelează experții culinari pentru a avea rezultatul dorit în doar 5 minute, fără margini moi și interior tare.
Potrivit bucătarilor cu experiență, apa fierbinte este de evitat, dat fiind faptul că poate compromite textura produslui. Aceștia avertizează că apa trebuie să ajungă la aproximativ 60 de grade Celsius dacă dorești să utilizezi această metodă. Această metodă durează aproximativ 10 minute, în funcție de dimensiunea produsului.
Apa caldă mai are și efectul de a întări carnea, astfel că gospodinele trebuie să fie atente și la acest aspect.
Cu toate acestea, există o metodă prin care nu se compromite pordusul și este și rapidă. Este nevoie de doar două tigăi metalice, cel mai indicat ar fi cele din aluminiu, material despre care se știe că poate conduce eficient căldura.
Se așază pe masă o tigaie cu fundul în sus, se pune peste bucata de carne care trebuie dezghețată, iar peste se așază a doua tigaie plină cu apă fierbinte, potrivit unei surse.
Greutatea tigăii va distribui uniform căldura și, cu datorită temperaturii apei, este accelerat procesul de dezghețare.
Citește și: Metodă rapidă de marinare a cărnii de porc. Rezultatul este delicios
Această metodă este foarte utilă pentru fiecare gospodină, în vremuri de sărbătoare sau nu. De acum nu mai trebuie să existe animozități în casă dacă produsele din carne nu au fost scoase de la congelator în timp util.
O pasăre poate zbura chiar și până la 11.300 de metri altitudine. Ce specie poate zbura mai sus decât avioanele... "Am îmbrăcat aceeași rochie timp de 100 de zile fără să o spăl". Ce a constatat cu stupoare femeia...