Antena Căutare

De ce nu trebuie să lași tacâmurile pe farfurie în formă de cruce, dacă te afli la restaurant. Ce semnifică

Un chelner a dezvăluit ce înseamnă dacă lași tacâmurile în formă de cruce pe farfurie, atunci servești masa la restaurant. Mulți s-au mirat când au aflat ce mesaj transmit, fără să vrea, folosind cuțitul și furculița.

tacamuri Galerie
Un chelner a explicat ce mesaj transmiți dacă lași tacâmurile așa pe farfurie | sursa foto: Shutterstock

Atunci când alegi să servești masa la restaurant trebuie să ai grijă la anumite detalii. Puțini sunt cei care știu, de exemplu, de ce nu trebuie să lași tacâmurile pe farfurie în formă de cruce și ce mesaj transmiți dacă așezi astfel cuțitul și furculița.

Un chelner a explicat de ce nu trebuie să lași tacâmurile pe farfurie în formă de cruce, dacă te afli la restaurant

Atunci când mergi la restaurant poți să transmiți un mesaj greșit celor din jur, fără să îți dai seama, doar prin modul în care lași tacâmurile pe sau în preajma farfuriei. Descoperă în rândurile de mai jos despre ce este vorba și de ce detalii ar trebui să ții cont.

Astfel, potrivit codului bunelor maniere la masă, știut de mai toți chelnerii, indiferent de țară, dacă lași cuțitul și furculița în formă de cruce pe farfurie, atunci acest lucru transmite chelnerului faptul că îți dorești să primească următorul fel de mâncare comandat, arată cei de la cliseetiquette.com.

Citește și: De ce nu trebuie să lași tacâmurile paralel pe farfurie, ca și când ar indica ora 4:20, dacă te afli la restaurant. Ce semnifică

Chelnerul va veni la masa ta și te va întreba discret dacă dorești să mai servești mâncarea din farfurie (în cazul în care ea există) sau dacă poate lua farfuria, fiindcă tu deja i-ai semnalat faptul că ai terminat de mâncat și dorești să treci la felul următor. Dacă nu ai comandat deja mai multe feluri de mâncare, atunci s-ar putea să fi întrebat dacă dorești să mai comanzi și altceva.

Tacâmuri puse în formă de cruce pe farfurie

Tacâmuri puse în formă de cruce pe farfurie

Totuși, dacă nu asta ți-a fost intenția, să comanzi altceva sau să treci la felul următor, atunci cu siguranță te va surprinde de ce ți s-a adresat întrebarea din partea chelnerului. Iată că acest lucru ar putea să aibă legătură cu modul în care ai așezat tacâmurile pe farfurie.

Citește și: De ce nu trebuie să bei cafea sau ceai când te afli în avion. O stewardesă a dezvăluit ce se întâmplă

Există, de asemenea, și alte mesaje pe care le poți transmite doar prin modul în care așezi tacâmurile pe farfurie. Ca să arăți că doar ai luat o pauză și că vei continua să mănânci, tot ce ai de făcut este să lași furculița pe muchia stângă a farfuriei și cuțitul pe muchia dreaptă. Totuși, dacă lași cuțitul și furculița în poziție paralelă, peste farfurie, ca și când ar indica ora 4.20, atunci transmiți faptul că ai terminat de mâncat.

Tot în ghidul de etichetă de servire a mesei intră și anumite sfaturi legate de modul în care ar trebui să ne comportăm. chelnerii îi sfătuiesc pe clienți să nu mai „ajute” la strânsul farfuriilor de pe masă. Nu e nevoie să stivuiască farfuriile și tacâmurile într-un colț și nici să dea vesela chelnerilor. Ospătarii au anumite reguli sau obiceiuri după care se ghidează atunci când strâng vesela de pe masă, pentru a putea lua cu ei cât mai multe vase. Dacă te uiți atent, unii aduc chiar și mai multe feluri de mâncare, bazându-se pe echilibru, atenție și modul ingenios de-a pune farfuriile pe brațe. Așadar, în încercarea de a-l ajuta, dându-i tu farfuriile în mână, ai putea mai degrabă să îl încurci

O femeie a mers să se tundă, dar a făcut o descoperire neașteptată. Ceea ce i-a zis frizerul i-a schimbat viața pentru t... Mireasa n-a vrut să le asculte rugămintea, așa că părinții fetei au recurs la un gest complet neașteptat. Ce au putut să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x