- Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine azi, de la 20:30! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Imaginile nu au fost ușor de privit, chiar dacă veneau cu o explicație în descrierea foto. Din fericire, este vorba despre o grămadă de insecte, care sunt inofensive.
Ce este ”creatura” din imagini
Ei bine, nu este vorba despre o vietate dubioasă, ci despre un grup de milipede. Când ele sunt încă tinere, deseori își ”lipesc” corpurile și se deplasează ca un grup. În acest fel, se simt mai protejate și pot ajunge în locuri mai repede decât dacă ar fi singure. Și milipedele mai în vârstă se pot mișca și în acest fel, în timpul sezonului de împerechere sau pentru a vâna hrană.
”Această minge de spaghete care se rostogolește este de fapt doar o grămadă de milipede care se mișcă într-un roi. Un astfel de comportament poate fi observat, mai ales atunci când milipedele sunt încă tinere, deoarece se mișcă ca grup pentru protecție și eficiență. Acest tip de locomoție poate fi găsit și la alte artropode, cum ar fi larvele de mușcă.”, este explicația din josul postării.
În 1920, de-a lungul șinelor de tren în Japonia au apărut roiuri de milipede în număr atât de mare încât circulația trenurilor a trebuit să fie închisă până când șinele au fost curățate.
Vietățile au continuat să revină în același loc, la fiecare 10 ani, lucru care i-a încurajat pe cercetători să le studieze ciclurile de viață. Există încă unele lucruri care nu sunt cunoscute despre milipede, dar un lucru este sigur - au cu siguranță un mod sălbatic de a se deplasa.
Ce sunt milipidele
Conform Wikipedia, diplopodele, numite și milipede, sunt artropode cu corpul puternic segmentat. Fiecare segment poartă câte două perechi de picioare pe segment, deoarece fiecare segment reprezintă o fuziune a două segmente.
Millipedele sunt animale detritivore și lente. Cele mai multe specii se hrănesc cu resturi de plante care se află în stare de putrefacție. Ele hidratează hrana cu secreții speciale și apoi o fărâmițează cu mandibulele și maxilele.
Ele pot fi și dăunătoare pentru agricultură, în special, în sere, pot provoca leziuni severe la răsadurilor tinere.
Românul care a inventat o tehnică de furat banii din bancomate poate ajunge după gratii. Cât de departe a putut merge... A avut inima frântă după două divorțuri, dar s-a îndrăgostit de păpușa lui. Cum a „cucerit-o” bărbatul: „Sufletul meu pe...