Antena Căutare

Dupa aproape 7 ani, naveta Messenger a ajuns pe orbita planetei Mercur!

Sonda spatiala Messenger de la NASA a devenit prima nava spatiala care orbiteaza cea mai apropiata planeta de Soare. Confirmarea intrarii sondei pe orbita planetei Mercur a venit aseara, informeaza CNN.

Sosirea pe orbita planetei Mercur este cea mai mare realizare de la lansarea Messenger de acum sase ani si jumatate. Este rodul unei munci imense pe partea de navigare, ghidaj si control a echipei care a condus aceasta nava spatiala timp de 7,9 miliarde de kilometri


Agentia spatiala spera sa primeasca primele poze de la sonda Messenger la sfarsitul lunii martie. Prima faza de studiu a misiunii este programata pentru 4 aprilie.

"In ciuda apropierii de Pamant, planeta Mercur a fost zeci de ani neexplorata. Pentru prima oara in istorie, un observator stiintific se afla pe orbita celei mai apropiate planete de Soare din sistemul nostru solar. Secretele planetei Mercur sunt pe cale sa fie dezvaluite", a declarat Sean Solomon, unul dintre cercetatori.

sursa: Jurnalul.ro

foto: Space.com

VIDEO! Rusii produc avalanse cu artileria grea... O britanica a dat de 90 de ori examenul pentru carnetul de conducere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x