E vară, temperaturile sunt mereu în creștere și tocmai de aceea ai nevoie de un desert răcoros pe care să-l prepari foarte ușor!
Vei avea nevoie de:
Zahăr– 2 pahare.
Lapte –1 litru.
Unt – 100g.
Amidon – 1 linguriță.
Gălbenuș – 5 buc.
Adaugă untul în laptele încălzit și așteaptă până se fierbe. Într-un alt bol, amestecă zahărul, amidonul și gălbenușele, amestecă bine până obții o masă omogenă. Adaugă apoi un pic de zahăr, ca să obții o masă asemănătoare cu smântâna.
În același timp, după ce a fiert laptele, adaugă celălalt amestec, cu un jet subțire, amestecând în continuu, până se fierbe. După ce amestecul a fiert, se scoate de la foc și se pune în apă rece. În același timp, nu înceta să amesteci, până consistența se va răci. Toarnă apoi înghețata în forme sau pahare corespunzătoare și pune-le în concelator.