Medicii au rămas surprinși atunci când au auzit că femeia nu băuse alcool, deși prezenta toate simptomele unei persoane în stare de ebrietate.
Mai mult decât atât, până și respirația ei mirosea a alcool, dar ea le repeat medicilor că nu a băut băuturi alcoolice. În urma analizelor, specialiștii au depistat că avea o alcolemie ridicată în sânge.
Femeie se simțea de parcă se îmbătase, fără să bea alcool
După ce femeia a ajuns de 7 ori la spital din cauza simptomelor ei care pe medici îi făcea să creadă că a consumat alcool, ei în sfârși au crezut-o abia după 2 ani, când s-au decis să îi facă mai multe teste.
Femeia se întorcea constant la camera de gardă și acuza simptome ca și când ar fi beată. Medicilor le venea greu să creadă că ea nu consumase alcool, așa că în pimele dăți nu au luat-o în serios.
Se pare că femeia în vârstă de 50 ani suferea de o boală foarte rară, un sindrom numit sindromul de fermentație al intestinului.
Boala metabolică determină ciupercile din intestin să dezvolte alcool prin fermentația alimentelor și face persoana în cauză să se simtă amețită și să aibă toate simptomele unui om în stare de ebrietate.
Medicii de la Spitalul Universitar Stony Brook din New York au mai descoperit că persoanele care suferă de acest sindrom sunt de regulă persoanele care au alimentații bazate pe carbohidrați și multe dulciuri.
Cercetătorii spun că e necesar ca mult mai multă lume să afle despre acest sindrom care poate avea implicații sociale, legale și consecințe medicale. Este foarte important să fie diagnosticat corect și să se ia măsuri de tratare a bolii.
Se pare că doar 20 de oameni în întreaga lume au fost diagnosticați cu acest sindrom.
Femeia, care s-a confruntat timp de 2 ani cu aceste simptome, a ajuns de mai multe ori la spital. Dr Rahel Zewude, un specialist pe boli infecțioase de la Universitatea din Toronto care a avut grijă de ea, a declarat: “Ea a fusese deja la doctorul ei de familie de mai multe ori și a ajuns și la camera de gardă de 7 ori”.
Ea a primit de mai multe ori tratament cu antibiotic pentru câteva infecții urinare pe care le-a avut și a mai luat și un inhibitor care să reducă pentru cantitatea de acid din stomac.
Chiar dacă nu ingerase băuturi alcoolice, femeia avea un nivel ridicat de alcool în sânge. Rudele ei le spuneau celor de la spital că ea nu a consumat alcool, dar nimeni nu îi credea. Cu toate acestea, după fiecare drum la spital, femeia era diagnosticată cu intoxicație cu alcool.
Starea ei continua să fie ca de mahmureală și nu putea să doarmă sau să mănânce pentru că îi era rău. Ea reușea să își revină abia după câteva zile, dar apoi o lună mai târziu suferea de aceleași simptome.
Când a ajuns a treia oară la spital, medicii, care deja o cunoșteau, au chemat un psihiatru să o consulte pentru că ei credeau că ea refuză să spună adevărul.
Până la urmă, doi ani mai târziu, după mai multe tipuri de analize, medicii i-au pus diagnosticul corect.