El e Flavius și a învățat pe câmp, în timp ce stătea cu vitele la păscut. A fost admis la Academia Forțelor Aeriene cu nota maximă

A avut un vis, acela de a ajunge să studieze la Academia Forțelor Aeriene, iar pentru a-l îndeplini a făcut tot ce i-a stat în putință. Este povestea lui Flavius, băiatul care mergea cu vitele la păscut și își lua cu el cărțile, după care învăță ore în șir. 

A avut un vis, acela de a ajunge să studieze la Academia Forțelor Aeriene, iar pentru a-l îndeplini a făcut tot ce i-a stat în putință. Este povestea lui Flavius, băiatul care mergea cu vitele la păscut și își lua cu el cărțile, după care învăța ore în șir.

Copil modest, născut la țară într-o familie cu posibilități materiale reduse, Flavius Toarga le-a spus părinților că el vrea să meargă la școală. A făcut primele clase în satul natal, satul Mărășești, din Baia de Aramă. A mers apoi la liceu, la Colegiul National Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, unde a terminat șef de promoție.

Visul începea să prindă contur. S-a înscris la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, sectia controlor trafic aerian și dat examen de admitere. Când rezultatele au fost afișate, Flavius, băiatul care a învățat lângă vite, pe câmp, era în capul listei, admis primul, cu nota cea mai mare.

Flavius a fost felicitat chiar de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, imediat ce au apărut rezultatele admiterii. Flavius a luat nota 10 la examen și a avut media finală 9.99, cea mai mare de la secția de controlor trafic aerian din Academie.

El e Flavius și a învățat pe câmp, în timp ce stătea cu vitele la păscut. A fost admis la Academia Forțelor Aeriene cu nota maximă

Mama a povestit cum Flavius pleca cu vitele la păscut și cu cărțile în plasă

Cea care i-a spus povestea a fost chiar mama lui. Femeia a povestit, potrivit Libertatea, că știa că fiul ei vrea să ajungă student și că îl vedea cum pleacă la câmp și cum își ia cu el cărțile.

„De fiecare dată când pleacă la școală, suferim că părinți. Aici mergea cu vitele, cu cartea în mâna. Îl trimiteam cu vitele, pe aici, pe aproape și își lua și cartea cu el”, a povestit mama lui Flavius, Maria Toader, pentru Libertatea.

El e Flavius și a învățat pe câmp, în timp ce stătea cu vitele la păscut. A fost admis la Academia Forțelor Aeriene cu nota maximă

Acum, Flavius e mândru, dar spune că nu se aștepta să obțină cea mai mare notă. E fericit că a intrat la Academie și că va deveni controlor de trafic aerian.

„În mare parte am învățat singur, dar am primit și ajutor de la un domn profesor, m-a sprijinit. Sincer, nu mă așteptăm să am cea mai mare notă, dar mă așteptăm, oarecum să întru, pentru că m-am pregătit pe tot parcursul anului pentru admitere.

Visul meu este să ajung un controlor foarte bun, să fiu printre cei mai buni. Este și o responsabilitate foarte mare, este vorba despre viață oamenilor, dar eu sper să fie bine și o să mă descurc, pentru că dacă îți dorești un lucru, cu siguranță vei fi bun.”, a spus Flavius Toarga, pentru sursa citată.

Ultimele știri