Antena Căutare

Femeia care a gătit în timp ce chirurgii o operau pe creier! Pacienta a reușit să prepare o rețetă complicată, într-o oră

Doamna gătea, chirurgul îi scotea o tumoră din creier. O femiee în vârstă de 60 de ani a dovedit că este o gospodină desăvârșită, chiar și în cele mai ciudate condiții! Cum explică medicul decizia de a-și opera pacienta „pe viu”?

Femeia care a gătit în timp ce chirurgii o operau pe creier! Pacienta a reușit să prepare o rețetă complicată, într-o oră
Femeia care a gătit în timp ce chirurgii o operau pe creier! Pacienta a reușit să prepare o rețetă complicată, într-o oră

Nu e glumă, nu e poveste! O italiancă, în vârstă de 60 de ani, a fost trezită din anestezie, în timp ce era operată pe creier. Chirurgul a avut o misiune pentru pacientă: să gătească!

Oricât de ciudat ar părea, nu este deloc o raritate. Operațiile cerebrale „pe viu” sunt folosite de medici în cazurile în care zonele cu probleme ale emisferelor cerebrale afectate au rol în mișcare, vorbire sau vedere.

În timp ce operează, chirurgul poate comunica cu pacientul, asigurându-se că niciun nerv nu este lezat. Atunci când este vorba despre abilități motrice, pacienți sunt rugați să facă diverse activități: vorbit, cântat la diferite instrumente sau, în cazul de față, gătit.

La un an după ce și-a pierdut fiul într-un accident, tatăl îi poate auzi, din nou, inima bătând: „O părticică din copilul meu încă trăiește”

Doctorul Trignani, chirurgul de la Spitalul Riuniti din Ancona, a spus că intervenția a durat aproximativ două ore și jumătate și a „decurs foarte bine”.

Ce a gătit femeia în timpul operației?

Italianca a fost trează pentru aproape jumătate din operație. Într-o oră, pacienta a gătit o rețetă destul de complicată: măsline Ascoli (măslinele verzi, fără sâmburi, sunt umplute cu carne tocată condimentată și trecute prin făină, ou și pesmet, înainte de a fi prăjite). Potrivit presei locale, sala de operații a fost transformată într-o adevărată stație de gătit.

Trignani, care a făcut parte dintr-o echipă de 11 medici și asistente a explicat că tehnica este folosită pentru a trata unele afecțiuni neurologice, cum ar fi tumorile care afectează zonele creierului responsabile pentru vedere, mișcare sau vorbire.

Bebelușa care i-a lăsat muți pe medici. Ce avea fetița pe obraz, la naștere: „Există doar 35 de cazuri, în istorie!” - FOTO

Tumora pacientei fiind situată în lobul temporal stâng, ce controlează vorbirea, memoria și mișcarea părții drepte a corpului, neurochirurgul Roberto Trignani a declarat pentru agenția de știri Ansa că metoda „ne permite să monitorizăm pacientul în timp ce intervenim asupra funcțiilor creierului său și să ne calibrăm acțiunea”.

O violonistă a cântat în timpul operaţiei sale pe creier pentru a nu rămâne paralizată

O violonistă a ajutat medicii să nu-i afecteze o zonă importantă a creierului, cântând la vioară în timpul operaţiei prin care i-a fost îndepărtată o tumoare, a anunţat spitalul King's College din Londra.

Chirurgii au pus la punct o tehnică care să le permită verificarea în timp real ca zonele creierului responsabile cu mişcările mâinilor să nu fie afectate în timpul acestei proceduri delicate, a precizat spitalul marţi, pe site-ul său.

Dagmar Turner, muziciană în vârstă de 53 de ani, membră a Orchestrei simfonice din Ile de Wight (sudul Angliei), a fost diagnosticată în 2013 cu o tumoare în creştere lentă. Ea a cerut să fie operată pentru că tumoarea se dezvolta.

MiAu! O pisică a cucerit internetul! Cum a reacționat când stăpânul ei i-a dat înghețată! „Doamne! Am râs cu lacrimi!” V... Are un cap de păpușă Barbie și un corp pe care și l-ar dori și Dorian Popa! Pentru Iulia, halterele de 100 de kilograme ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x