Antena Căutare

Fenomenul pe care oamenii nu și-l explică: de ce timpul trece mai repede când îmbătrănesc

Cred că toți am avut impresia că, odată cu înaintarea în vârstă, timpul trece mai repede. Atunci când te gândești la copilărie, îți aduci aminte că zilele parcă nu se mai terminau.

Cred că toți am avut impresia că, odată cu înaintarea în vârstă, timpul trece mai repede. Atunci când te gândești la copilărie, îți aduci aminte că zilele parcă nu se mai terminau.

Aceasta nu este doar o impresie. Într-adevăr, percepția asupra timpului este accelerată pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Povestea unui geniu! A pornit dintr-o cameră de cămin și a creat revoluția pe care o știi sub numele Google

În acest sens, există nenumărate ipoteze care încearcă să-ți explice de ce anumite lucruri, care odată păreau că necesită mult timp, acum trec cu o viteză cu care nu reușești să ții pasul.

Îți cer grămezi de bani pentru telefoanele lor, dar nu ți-ar spune adevărul! Cele mai mari minciuni despre smartphone-uri!

Cea mai plauzibilă dintre acestea este propunerea psihologului Pierre Janet din 1877. Acesta spunea că timpul pare că trece mai repede când îmbătrânim, deoarece fiecare nouă experiență este o fracțiune mai mică, care face parte dintr-un întreg – durata vieții noastre.

Aflați mai multe despre acest fenomen

Ai mâncat kiwi toată viața, dar n-ai știut asta! Modul uimitor prin care se obțin aceste fructe: ”Un mascul se combină c... Galerie FOTO! Cu bustul înainte şi picioare dezgolite. Cum arătau revistele pentru femei din Iran, înainte de Revoluția ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x