Antena Căutare

Fructul banal care te ajută să te bronzezi rapid și uniform. Mulți îl consumă fără să îi cunoască beneficiile

Un fruct delicios și accesibil poate accelera procesul de bronzare și încetinește îmbătrânirea pielii. Iată despre ce este vorba!

Fructul banal care te ajută să te bronzezi rapid și uniform. Mulți îl consumă fără să îi cunoască beneficiile Galerie
Fructul banal care te ajută să te bronzezi rapid și uniform. Mulți îl consumă fără să îi cunoască beneficiile | Profimedia

Odată cu venirea verii, dorința tuturor, în special a doamnelor și domnișoarelor, este aceea de a se bronza cât mai repede și uniform. Bronzul se poate obține prin mai multe metode, însă puțini cunosc faptul că unul dintre factorii care amplifică bronzarea pielii nu este expunerea excesivă la soare, ci, mai degrabă, o alimentație adecvată.

Citește și: S-a ales cu arsuri grave pe față după ce a mâncat un fruct exotic: „A explodat”

Fructul de vară care îți accelerează bronzul

Deși morcovii și roșiile sunt cunoscute pentru stimularea bronzului, există și alte alimente care îmbunătățesc bronzul chiar mai eficient.

Articolul continuă după reclamă

Odată cu creșterea temperaturilor, este esențial să consumi vitamina A sub formă de betacaroten, regăsită în roșii sau morcovi. Cu toate acestea, caisele pot fi o alternativă excelentă, mai ales că se găsesc în belșug și la un preț accesibil în piețele din România pe perioada verii. O bucată costă numai 50 de bani, potrivit newsweek.ro.

Aceste fructe delicioase sunt bogate în betacaroten și alți nutrienți esențiali care ajută pielea să se bronzeze uniform și rapid. De asemenea, caisele conțin antioxidanți puternici, care pregătesc pielea pentru expunerea la soare, îmbunătățesc tonul bronzului și protejează împotriva îmbătrânirii pielii, mai notează sursa citată.

Citește și: Fructul gustos și sănătos care are gust de carne de porc. Este ingredientul ideal la deserturi sau mâncăruri sărate

Ce să faci ca să obții un bronz perfect atunci când ești la mare

Pentru un bronz uniform, exfoliază și hidratează pielea regulat și intensifică acești pași înainte de a sta la soare. Expune pielea progresiv, evită produsele cu alcool și parfumuri, și aplică crema de protecție solară cu 30 de minute înainte de expunere. Aceste măsuri te vor ajuta să obții un bronz sănătos și de durată.

Există și alte alimente bogate în vitaminele B, C și E care ajută pielea pentru un bronz ca „de revistă”. De exemplu, peștele și leguminoasele, care previn deshidratarea, prelungesc durata bronzului, în timp ce vitamina C, din citrice, kiwi și căpșuni, reduce și previne petele de pe piele, potrivit Larazon.es, citat de newsweek.ro.

Lista suplimentară de alimente recomandate pentru un bronz frumos

  • Pește Gras: Sardine, ton, hamsii și somon, bogate în acizi grași și proteine, repară celulele pielii.
  • Roșii: Betacarotenul din roșii protejează pielea de soare.
  • Ulei de Măsline: Sursa de vitamina E previne alergiile solare.
  • Spanac: Carotenul și pigmenții din spanac protejează pielea de razele UV.
  • Castraveți: Hidratarea pielii cu vitamine și minerale din castraveți face bronzul mai durabil.
  • Leguminoase: Bogate în vitaminele B și E, previn deshidratarea și descuamarea.
  • Morcovi: Consumați la micul dejun, ajută la menținerea unei culori frumoase a pielii.
  • Caise: Alternativă la morcovi, bogate în betacaroten.
  • Cireșe: Sursă de vitamina C, prevenind formarea petelor.
  • Ardei Roșu: Carotenul pregătește pielea pentru bronzare.
Locul adorat de români care oferă până la 30.000 euro să-ți cumperi o casă. Cum poți obține banii... Cum arată „cea mai sexy cerșetoare fără adăpost” și ce face tânăra în fiecare seară, ca să nu ajungă să doarmă în mașină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x