Antena Căutare

Iisus și CONTROVERSA ce ține de zeci de secole! Cine a fost cu adevărat?

Iisus a fost mereu subiect de dezbatere pentru teologi, oameni de știință și istorici. Cine a fost, de fapt, cel care continuă să influențeze omenirea de mai bine de 2000 de ani?

Iisus a fost mereu subiect de dezbatere pentru teologi, oameni de știință și istorici. Cine a fost, de fapt, cel care continuă să influențeze omenirea de mai bine de 2000 de ani?

De-a lungul timpului, numeroși istorici au încercat să realizeze o comparație între Iisus și alte figuri din religii diferite. Mulți se întreabă dacă natura lui a fost pământeană sau divină.

În alte religii, precum în cea islamică, Iisus este văzut ca un profet.

Sunt și istorici care văd existența lui Hristos ca pe un mit, ca pe o poveste ce a fost inventată pentru a determina omenirea să se depărteze de păcat și pentru a o face să respecte legile și valorile morale.

Unii spun că Iisus este parte a Triadei Divine și este Dumnezeu-Fiul. Deci nu are cum să fie om. Alții spun că acesta a fost cât se poate de uman, fiindcă a suferit, a trăit și a murit ca un om. Sunt și voci care au interpretat fraza „oamenii sunt făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu”, născându-se astfel întrebarea „Dacă oamenii sunt făcuți după chipul și asemănarea Divinității, atunci asta ne face egali lui Iisus?”.

Controversele sunt numeroase și la fel de variate precum domeniile de unde se nasc întrebările. La mai bine de 2000 de ani de la nașterea lui Hristos, dezbaterile continuă să fie la fel de vii.

A vrut să prindă o vulpe în capcană, dar a rămas terifiat când a văzut ce a găsit! Surpriza a fost de proporții! (VIDEO)... Mărturisire cutremurătoare ale lui Marian Dârță: După vizita la mormântul Părintelui Arsenie Boca, am simțit o pace inte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x