Ilja Klemencov este un celebru artist din Rusia, care a realizat mai multe desene folosindu-se de un ansamblu de linii frante albe și negre. La prima vedere ai putea crede că este vorba despre o simplă imagine, dar dacă vei privi mai atent vei descoperi ceva de-a dreptul uluitor.
Oricât de greu ar părea de crezut, în interiorul acestei poze se află, bine „ascuns”, un urs panda. Privește atent iluzia optică de mai sus ca să descoperi și tu simpaticul mamifer.
O iluzie optică îi provoacă pe internauți să găsească ursul panda din imagine
Intitulată „They Can Disappear” (n.r. pot dispărea), lucrarea este formată din linii oblice de culoare albă și neagră, dispuse sub forma unui model de zig-zag.
Deși poate părea o imagine cât se poate de banală, această poză „ascunde” în interiorul său, chiar pe mijloc, conturul unui urs panda. Proiectul a fost realizat pentru cei de la World Fund for Nature (WWF), o celebră asociație ce se ocupă cu protecția speciilor aflate în pericol sau pe cale de dispariție.
Citește și: Câte triunghiuri sunt în această imagine, de fapt. Răspunsul corect te va surprinde
Pentru cei care nu știu, sigla acestui cunoscut ONG este, de fapt, un urs panda. Artistul rus Ilja Klemencov a decis să ascundă imaginea mamiferului într-o iluzie optică ce a fost privită de oameni din întreaga lume. Sute de mii de persoane au încercat să descopere unde se află mamiferul, dar nu toți au reușit.
Care este secretul? Dacă te uiți îndeajuns de intens la modelul zig-zag sau dacă vei clătina ușor telefonul sau ecranul laptoului, atunci cu siguranță vei vedea ursul panda.
Designul folosit de Klemencov a fost descoperit în anul 1965 de către Celeste McCollough și, de atunci, numeroși artiști și-au bazat lucrările pe acest efect special, ce are și un fundament științific, arată cei de la creativebloq.com.
Citește și: Iluzie optică virală. Poți să găsești rapid pasărea din imagine? Puțini sunt cei care reușesc
În general, oamenii sunt ființe curioase și dornice să „aibă dreptate”, așa că orice iluzie optică, problemă de matematică sau puzzle logic reprezintă o provocare ce aduce o satisfacție imensă atunci când își află răspunsul corect. Aceste mici „teste” de perspicacitate sunt extrem de populare mai ales pe rețelele de socializare, acolo unde utilizatori de pretutindeni se iau la întrecere, în dorința de-a descoperi răspunsul bun.
Uneori, creierul uman este predispus să observe mai rapid imaginile sau elementele cu care este mai familiarizat. Există momente în care jocul de lumini, nuanțe sau umbre pot „juca feste”, păcălind ochiul uman sau percepția. În poza de mai sus există totuși anumite semne milimetrice, în plus fază de zig-zag, ce ajută la conturarea imaginii ursului panda.