Marcaje 3D, ca-n Occident. Imagini cu noile treceri de pietoni care vor exista în toată România, virale pe net

Treceri de pietoni inteligente, 3D, care avertizează pietonii cu privire la pericolele din trafic și îndeamnă la precauție. Imaginile cu noile zebre care ar urma să fie implementate în toată țara au devenit virale pe internet.

Noile treceri de pietoni în Zalău

Facebook

Angajaţii Serviciului de Administrare a Domeniului Public din Zalău au realizat, la mai multe treceri de pietoni din municipiu, marcaje privind pericolul utilizării de către pietoni şi biciclişti, în timpul traversării străzii, a telefonului mobil şi a căştilor.

Până în prezent au fost marcate 8 treceri de pietoni, municipalitatea precizând, într-o postare pe Facebook, că acţiunea va fi continuată şi în alte zone, în scopul creşterii siguranţei pietonilor.

"Măsurile privind siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea administraţiei locale în toate proiectele demarate. Prin intermediul acestor marcaje dorim să atragem atenţia asupra pericolelor la care se expun pietonii utilizând telefonul şi căştile pe trecerea de pietoni. În perioada următoare avem în vedere evidenţierea trecerilor de pietoni prin marcaje 3D, măsură necesară pentru protejarea participanţilor la trafic", a transmis primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Potrivit datelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Sălaj, în primele nouă luni din 2019 pietonii au provocat 15 accidente de circulaţie, soldate cu patru morţi şi 11 răniţi grav.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri