Antena Căutare

Imagini de pe Marte! Oamenii de știință au descoperit locul în care ar exista viață extraterestră

Imagini impresionante de pe Marte au fost făcute publice de către NASA. Imaginile au o calitate superioară și sunt realizate la 360 de grade.

Fotografiile au fost surprinse în 2019 de un teleobiectiv de înaltă rezoluţie. Specialiştii de la NASA le-au oferit acum posibilitatea şi celor de pe Pământ de a vedea cum arată suprafaţa planetei.

În imagini se pot observa mai multe detalii şi chiar dispozitivul de explorare NASA care a ajuns în 2012 pe Marte.

Tot recent, cei de la NASA au anunțat că au descoperit pe suprafața acestei planete o gaură de mari dimensiuni, despre care specialiștii cred că ar putea ascunde forme de viață extratarestră.

IMAGINI CU O GAURĂ MISTERIOASĂ DE PE MARTE

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit acestora, gaura se află la intrarea către o cavern subterană imensă. După ce au analizat mai atent locul, cei de la NASA au realizat că grota măsoară în jur de douăzeci de metri adâncime și ar putea fi mediul perfect pentru a găzdui anumite forme de viață marțiană.

PLANETA MARTE, ASEMĂNĂRI CU TERRA

Modulul robotizat InSight, aflat la suprafaţa lui Marte, a confirmat faptul că această planetă este activă din punct de vedere seismic, conform unui anunţ făcut luni de NASA, transmite Reuters.

Conform NASA, modulul InSight, care a asolizat pe Marte în noiembrie 2018 cu obiectivul principal de a analiza adâncurile planetei, a detectat până în prezent aproximativ 450 de seisme, majoritatea însă de intensitate mică. Astfel, activitatea seismică marţiană este superioară celei selenare, dar inferioară celei terestre. Cutremurele de pe Marte sunt provocate, în general, de procesul de răcire lentă prin care trece interiorul planetei încă de la formarea lui planetei în urmă cu aproximativ 4,5 miliarde de ani.

Dinamica geologică a planetei Marte este diferită de cea terestră. Învelişul exterior al Pământului este divizat ca un puzzle gigantic între plăci tectonice imense care se deplasează inexorabil pe un strat de rocă topită aflat deasupra nucleului din fier al planetei. Marte nu dispune de o astfel de tectonică a plăcilor.

Piramida faraonului Djoser din Saqqara, considerată cea mai veche încă vizibilă din Egipt, a fost redeschisă publicului... Acrobație deasupra unui vulcan activ. Un bărbat dornic de adrenalină a traversat pe frânghie un crater plin de lavă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x