Căutare Live

Invazie de buburuze pe plajele din România. Află dacă sunt periculoase pentru oameni

Invazie de buburuze pe litoralul românesc. Turiștii se simt deranjați de prezența lor. Află dacă sunt periculoase pentru oameni.

Buburuzele au „invadat” litoralul românesc

Shutterstock

Turiștii de pe plajele din România se simt puțin „deranjați” de grupurile numeroase de buburuze care au „lovit” din plin zonele maritime din țară.

Invazie de buburuze pe litoralul românesc. Specialistii ne spun că nu sunt periculoase

Invazia de buburuze de pe litoralul românesc pare să fi deranjat turiștii. Unul dintre aceștia și-a expus punctul de vedere cu privire la acest aspect pe rețelele de socializare, unde a scris mai multe cuvinte despre subiect.

În ultimele zile, turiștii au avut parte de invitați speciali chiar pe șezlogurile personale sau în mâncare și bătură. Buburuzele au „luat cu asalt” litoralul românesc, unde zeci de persoane au mers să se relaxeze și să se distreze. Unele persoane au fost îngrijorate de posibilitatea în care instectele ar putea fi periculoase dacă sunt într-un număr atât de mare.

„Stoluri, hoarde, cârduri, turme şi cirezi de muşte, musculiţe, albinuţe şi purici zburători au năvălit şi-au cotropit plaja cu tot ce are ea pe ea. Plus buburuze pişcăcioase, să nu le uit! Mai ales buburuze, cu catralioanele! Buburuză - ruză, unde ăi zbura, acolo m-oi mărita... Unde să zboare, pe mine şi în jurul meu! ... Băi, da' ce le mai place crema de protecţie solară, n-ai văzut aşa ceva, ce-or pune-n ea, miere?”, a scris Mioara Genes pe rețelele de socializare.

Ce spun specialiștii cu privire la această invazie. Este periculoasă pentru oameni?

Buburuzele sunt insectele copilăriei, cu toții ne-am distrat jucându-ne cu ele. Însă atunci când te afli la plajă, iar ele sunt într-un număr foarte mare, ar putea deveni deranjant. Cu toate acestea, ele nu sunt periculoase pentru oameni. Potrivit healthline.com, buburuzele nu poartă virusuri periculoase pentru oameni, însă ar putea deveni o problemă pentru persoanele care au alergie la ele.

Culoarea buburuzelor poate stabili gradul de toxicitate pe care îl deține fiecare sub-specie. Însă, pentru oameni aceste insecte nu sunt deloc periculoase.

Connie Culp, prima femeie din SUA care și-a făcut transplant de față. Cum arăta înainte ca soțul său să o împuște... Soțul și soția care împart o iubită. Cum s-a format cuplul controversat...
Ultimele știri