Antena Căutare

Invazie de buburuze pe plajele din România. Află dacă sunt periculoase pentru oameni

Invazie de buburuze pe litoralul românesc. Turiștii se simt deranjați de prezența lor. Află dacă sunt periculoase pentru oameni.

Buburuză
Buburuzele au „invadat” litoralul românesc | Shutterstock

Turiștii de pe plajele din România se simt puțin „deranjați” de grupurile numeroase de buburuze care au „lovit” din plin zonele maritime din țară.

Invazie de buburuze pe litoralul românesc. Specialistii ne spun că nu sunt periculoase

Invazia de buburuze de pe litoralul românesc pare să fi deranjat turiștii. Unul dintre aceștia și-a expus punctul de vedere cu privire la acest aspect pe rețelele de socializare, unde a scris mai multe cuvinte despre subiect.

În ultimele zile, turiștii au avut parte de invitați speciali chiar pe șezlogurile personale sau în mâncare și bătură. Buburuzele au „luat cu asalt” litoralul românesc, unde zeci de persoane au mers să se relaxeze și să se distreze. Unele persoane au fost îngrijorate de posibilitatea în care instectele ar putea fi periculoase dacă sunt într-un număr atât de mare.

„Stoluri, hoarde, cârduri, turme şi cirezi de muşte, musculiţe, albinuţe şi purici zburători au năvălit şi-au cotropit plaja cu tot ce are ea pe ea. Plus buburuze pişcăcioase, să nu le uit! Mai ales buburuze, cu catralioanele! Buburuză - ruză, unde ăi zbura, acolo m-oi mărita... Unde să zboare, pe mine şi în jurul meu! ... Băi, da' ce le mai place crema de protecţie solară, n-ai văzut aşa ceva, ce-or pune-n ea, miere?”, a scris Mioara Genes pe rețelele de socializare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce spun specialiștii cu privire la această invazie. Este periculoasă pentru oameni?

Buburuzele sunt insectele copilăriei, cu toții ne-am distrat jucându-ne cu ele. Însă atunci când te afli la plajă, iar ele sunt într-un număr foarte mare, ar putea deveni deranjant. Cu toate acestea, ele nu sunt periculoase pentru oameni. Potrivit healthline.com, buburuzele nu poartă virusuri periculoase pentru oameni, însă ar putea deveni o problemă pentru persoanele care au alergie la ele.

Culoarea buburuzelor poate stabili gradul de toxicitate pe care îl deține fiecare sub-specie. Însă, pentru oameni aceste insecte nu sunt deloc periculoase.

Bebelușul care seamănă leit cu Boris Johnson, premierul Marii Britanii. Părinții: "Toată lumea e înnebunită după fe... Soțul și soția care împart o iubită. Cum s-a format cuplul controversat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x