Antena Căutare

Lapte de cal în deserturi populare. Cât de sănătos este

Oamenii de știință au făcut cercetări în privința laptelui de cal. Ceea ce au descoperit i-a uluit.

Galerie
Laptele de iapă, ingredient-surpriză în deserturi | Shutterstock

Interesul tot mai mare pentru consumul de lapte de iapă i-a făcut pe cercetători să ințieze un experiement. Rezultatele au dus la o concluzie uluitoare.

Lapte de cal în deserturi populare. Cât de sănătos este

Oamenii de știință polonezi au efectuat diverse teste în cadrul cărora au adăugat și laptele de cal. Aceștia au încercat că găsească cel mai potrivit ingredient pentru o înghețată delicioasă și, mai ales, sănătoasă.

Citește și: Hello Chef sezon 7, 6 aprilie 2024. Rețetă de orez cu lapte și portocale. Cum preapari desertul copilăriei ca chef Samuel

Articolul continuă după reclamă

Astfel, potrivit unei surse, au aflat cât de beneifc este laptele de iapă pentru organism. Incorporându-l în amestecul pentru înghețată, cercetătorii din domeniul alimentar de la Universitatea de Tehnologie Pomerania de Vest din Polonia și-au dat seama că laptele acesta oferă textura și aspectul potrivit, ba mai mult nivelul de grăsime este redus la jumătate față de produsul preparat cu lapte de vacă.

Citește și: Evită această zonă din frigider dacă vrei să depozitezi laptele corect. Unde se pune de fapt alimentul

Pornind de la acest studiu, cercetătorii au creat înghețata cu lapte de iapă ca o alternativă mult mai sănătoasă la înghețata tradițională. Aceasta a ieșit mult mai moale decât cea preparată cu lapte de vacă, având un conținut scăzut de grăsimi.

Procesul nu a fost deloc unul facil. Aceștia au fost nevoiți să combine laptele de iapă cu diferite baterii pentru a prepara mai multe tipuri de înghețată, pentru ca mai apoi să aleagă produsul potrivit. Aceștia au fost de-a dreptul cuceriți de gustul delicios al înghețatei.

La testarea înghețatei au participat 60 de voluntari, care au dat un feedback pozitiv pentru cea preparată cu lapte de iapă. Aceștia au spus că înghețata cu lapte de iapă este mult mai cremoasă, mai arătoasă decât cealaltă, dar și că are o textură și un gust mai bun.

Citește și: De ce să nu mai adaugi laptele în piureul de cartofi. Trucul secret care îi dă un gust fenomenal

Proprietăți ale laptelui de iapă

Laptele de iapă este popular în multe culturi. De secole, oamenii au înlocuit laptele de vacă, iar în schimb au consumat lapte de iapă.

Potrivit sursei menționate anterior, acesta este foarte asemănător cu laptele matern, astfel că poate fi consumat și de oamenii care au alergie la laptele de vacă.

Totodată, acest lapte are și mai puține grăsimi. În plus, conține enzime benefice, dar și proteniene care nu se găsesc în laptele de vacă.

Valoarea nutrițională a laptelui de iapă este mult mai mare decât a celui de vacă.

Citește și: Cât costă mâncarea în Elveția și care este salariul minim. O româncă a arătat prețurile din supermarket

Oameni din lumea întreagă sunt din ce în ce mai interesați de alternative alimentare sănătoase. Tocmai de aceea, o companie din Noua Zeelandă depune eforturi pentru a descoperi alternative lactate chiar pe bază de leguminoase. Astfel doresc să înlocuiască lactatele în prepararea diverselor produse alimentare.

Cu același scop, o companie din Suedia de această dată dorește să utilizeze fermentația pentru a produce brânză din leguminoase. Potrivit sursei menționate anterior, textura acestei brânze este asmănătoare cu cea a brânzei lactate.

Iluzie optică pentru cei cu privire ageră! Poți să găsești cele două insecte din imagine? Sunt cicade și nu sunt deloc a... Ce a putut un bărbat să își facă în curtea casei sale! Toți vecinii au venit să vadă cu ochii lor „minunea”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 11 septembrie 2024. Ce explicații îi cere Stelian lui Gabriel
Mireasa sezonul 10, 11 septembrie 2024. Ce explicații îi cere Stelian lui Gabriel Miercuri, 11.09.2024, 15:59
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x