Căutare Live

Laser, frate: Sabiile din "Star Wars" au devenit realitate, din intamplare

Oamenii de stiinta americani au creat, accidental, sabii precum cele ale cavalerilor Jedi, din seria „Star Wars”, relateaza Daily Mail.

O echipa de fizicieni facea tot felul de experimente cu fotoni, in momentul in care a reusit sa uneasca particulele si sa fromeze o molecula. Oamenii de stiinta sustin ca aceasta molecula, introdusa intr-o masa solida si agitata, se comporta la fel ca sabiile din celebra serie de filme „Star Wars”.

Descoperirea a fost facuta de Mikhail Lukin, profesor de fizica la Harvard si de Vladan Vuletic, om de stiinta cu aceeasi specializare, dar la Massachusetts Institute of Technology.

Cei doi spun ca masa pe care au realizat-o era, pana acum, doar o teorie si contrazice zeci de ani de documentare asupra naturii luminii. Pana la descoperirea lor, se credea ca fotonii sunt particule fara masa, care nu interactioneaza.

Foto: Hepta

VIDEO! Cum va arata bucataria viitorului: te impedica sa mananci intre mese si iti supravegheaza numarul de calorii cons... VIDEO! Pentru 150 de parizieni metroul a fost, pentru o ora, discoteca. Ai vrea asta si in Bucuresti?...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri