Antena Căutare

Locul „magic” de pe chip care îți alungă oboseala și durerea. Ce se întâmplă dacă ții apăsat degetul pentru 20 de secunde VIDEO

O expertă în acupunctură a dezvăluit recent o informație care ar putea să fie benefică în special pentru cei ce au probleme cu trezitul de dimineață. Specialista a arătat care este locul de pe chip care odată apăsat, poate să te revigoreze instant și să alunge oboseala. Totodată, acesta ar avea efect și împotriva unui tip de durere.

portret de fata cu ochii deschisi la culoare Galerie
Locul, denumit DU26, poate ajuta și la diminuarea durerii sau la decongestionarea nasului | Pixabay

O specialistă în acupunctură a dezvăluit cum te poți „trezi” automat din starea de oboseală prin simpla apăsare a unui punct în zona centrală a feței. Eileen Li, din Connecticut, SUA, explicat că apăsând locul dintre nas și buza superioară poate ajuta la „stimularea vigilenței”, astfel că persoana în cauză devine mult mai alertă și mai atentă la tot ce este în jur.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă amâni ora de culcare, conform unui medic. Cât rău îți poți face

Punctul de pe chip care, odată apăsat, alungă oboseala sau ajută la ameliorarea durerii

Locul „magic” este denumit DU26 și poate ajuta și la diminuarea durerii de spate sau la a desfunda sinusurile. Cea mai sigură reacție însă este cea a „trezirii” automate a persoanei. Experta a publicat și un filmuleț explicativ pe rețelele de socializare în care le arată utilizatorilor cum să efectueze „procedura”.

„Odată ce ați găsit punctul, presați și țineți apăsat acolo timp de 20 de secunde. Ochii s-ar putea să lăcrimeze și sinusurile s-ar putea destupa, iar persoana se va simți, cu siguranță, trezită la realitate”, a explicat Eileen Li.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Punctul DU26 a fost folosit de-a lungul timpului în acupunctură și pentru a-i împiedica pe oameni să le leșine. Dacă o persoană este în stare de inconștiență, presarea locului cu pricina o va trezi, a mai explicat specialista.

„Țineți minte acest sfat pentru că nu știi niciodată când vei avea nevoie de el”, a adăugat Eileen. Clipul lui Eileen a strâns 1,2 milioane de vizualizări și sute de comentarii impresionate de la oameni recunoscători că sfatul ei a funcționat. Aceștia au urmat pașii și s-au declarat mulțumiți de rezultate. Spre exemplu, un utilizator a dezvăluit că l-a ajutat cu durerea de spate pe care o resimțea. Un altul a adăugat că nasul i s-a decongestionat imediat după ce a presat punctul respectiv.

Citește și: În cât timp se elimină alcoolul din sânge. Un doctor a făcut experimentul și a arătat cât timp ia organismului să se refacă

Ce este acupunctura

Acupunctura este o terapie a medicinei chineze, utilizată de mii de ani în tratarea a numeroase afecțiuni ale organismului prin metode naturale. Această tehnică presupune introducerea în corpul pacientului, de către un doctor specializat, a unor ace speciale, pentru a stimula nervii senzoriali din piele și mușchi.

Această practică poate fi aplicată în scopul redresării unor funcții ale organismului, influențând reacțiile acestuia sau poate fi aplicată asupra unui simptom precum durerea.

Conform teoriei Medicinii Tradiționale Chineze, viața și sănătatea sunt menținute de o energie numită Qi, iar acupunctura are rolul de a debloca și regla circulația acestei energii, restabilind astfel echilibrul energetic, potrivit informațiilor oferite de un medic specialist.

Acupunctura are o istorie de câteva mii de ani și ocupă un loc important în rândul mijloacelor de influențare a stării de sănătate a organismului prin metode naturale, făcând uz de resursele de vindecare proprii ale organismului.

O pisică și-a salvat stăpâna în cel mai neașteptat mod. Ce pericol se ascundea sub podea, de fapt... Femeia care face o avere pentru că se poartă ca un cățeluș. Se lasă ținută în lesă, plimbată pe străzi și chiar bea apă ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x