Antena Căutare

Mai aproape de alte galaxii! NASA anunta ca deplasarile cu viteza luminii sunt realizabile

In curand, oamenii se vor putea deplasa prin spatiu cu navete care calatoresc cu viteza luminii. Specialistii de la NASA sunt de parere ca viteza warp este cat se poate de reala.

Calatoriile prin spatiu demne de serialul SF Star Trek sunt realizabile, anunta cercetatorii NASA. In urmatorii ani, navetele spatiale vor putea strabate distante care, in prezent, sunt imposibil de parcurs. Insa, nu este vorba chiar de viteza luminii, ci de "time warp" sau "indoilrea spatiului", o noua tehnica de deplasare. Conform acesteia, o nava s-ar putea deplasa cu o viteza superluminica fata de planetele din exterior, insa ar sta pe loc pentru astronautii din interiorul ei. Astfel, spatiul se va contracta in fata navetei si se va extinde in spatele ei

Cercetatorii spun ca atingerea vitezei warp sau superluminice este pozibila, insa ar fi nevoie de o cantitate de energie cat planeta Jupiter.

Totusi, Harold Withe, de la NASA Johnson Space Center, a declarat recent ca exista posibilitatea de a inmagazina energia necesara intr-un spatiu cat o masina.

FOTO: en.memory-alpha.org

Model pentru Africa: Povestea impresionanta a unei tinere orfane din Zimbabwe, care si-a luat viata in propriile maini... Romanii raman traditionalisti, conform unui studiu realizat la initiativa Intact Media Group...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x