În mediul online au început să circule filmulețe și imagini cu mașini ”gravide”, adică au o bilă uriașă pe capotă sau chiar pe uși. Fenomenul amuzant pentru privitori este însă destul de neplăcut pentru proprietari.
Mașini ”gravide”. Ce sunt bulele uriașe de pe capotă și care este cauza apariției lor
Potrivit New York Post, imaginile cu mașinile ”gravide” au fost surprinse în China. Autoturismele s-au ”umflat”. Utilizatorii de pe rețelele de socializare le-au denumit în glumă ”gravide”, deoarece bulele formate sunt rotunde și au proporții destul de mari.
Cu toate acestea, oamenii trebuie să știe că sunt deosebit de periculoase.
Cauza ar fi căldura, dar și materialul folosit pentru colantarea autoturismelor. China se confruntă cu un val de temperaturi extrem de ridicate în aceste zile, iar impactul este major.
Potrivit sursei menționate anterior, în China colantarea mașinilor este mult mai ieftină decât vopsirea completă a autoturismelor, astfel că mulți adoptă această metodă. Însă s-a dovedit a fi prea puțin eficientă.
Citește și: A intrat în vigoare taxa pe lux. Cine trebuie să completeze formularul 216 și până când trebuie depus
Aerul de sub autocolantul respectiv, din cauza căldurii, creează burțile amuzante: „Nu este o glumă! Mașinile Made-in-China rămân <<însărcinate>> când e prea cald.”
„Acestea sunt folii și, dacă există umiditate dedesubt, se vor umple cu vapori de apă”, a scris un utilizator.
Citește și: Programul „Rabla Plus 2024” continuă cu o nouă etapă! Când încep înscrierile
Jennifer Zeng este scriitoare și activistă pentru drepturile omului. Aceasta a postat imagini pe rețelele de socializare cu mașinile ”gravide” și a devenit rapid viară. Postările ei au strâns peste 700.000 de vizualizări și aprecieri.
Citește și: De ce semnele de pe autostradă au culoarea verde. Explicația este extrem de simplă și se bazează pe rațiune
Unii utilizatori sunt de părere că bulele respective ar fi fost făcute cu rea intenție de către cineva, scoțând din discuție canicula. Alții consideră că metoda de așezare a autocolantului respectiv nu a fost una corectă sau proprietarii autoturismelor nu au îngrijit-o corespunzător.
O soluție ar fi ca șoferii să dea jos folia respectivă de pe capotă sau de pe uși.
Citește și: Rovinieta poate fi cumpărată și de pe Ghișeul.ro. De când este valabilă noua măsură
Deși nu a fost menționată nicio cauză oficială, oamenii se tem că li s-ar putea întâmpla și lor. Pericolul este atât pentru șoferi și pasageri, cât și pentru oamenii care se află în jurul mașinii respective, având în vedere că bulele pot exploda în orice moment. Explozia ar putea cauza victime, dar și daune materiale.