Antena Căutare

Moastele Sfantului Ioan Botezatorul, descoperite in Bulgaria?

O echipa de arheologi bulgari sustine ca, cel mai probabil, a gasit moastele Sfantului Ioan Botezatorul, informeaza presa bulgara. Orasul bulgar Sozopol va deveni al doilea Ierusalim, titreaza cotidianul Standart. O echipa condusa de profesorul universitar Kazimir Popkonstantinov a descoperit la 28 iulie o racla de marmura de la sfarsitul secolului IV - inceputul secolului V, care contine, posibil, moastele unui mare sfant.



In Evul Mediu insula si zona orasului Sozopol au facut parte atat din regatul bulgar, cat si din Imperiul Bizantin, iar Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul a avut un statut regal si, respectiv, imparatesc in perioadele in care a fost parte a Imperiului Bizantin.

Racla cu moaste va fi deschisa in urmatoarele zile in prezenta unei comisii de experti, dupa ceremoniile religioase potrivite pentru asemenea cazuri, a mai spus Kazimir Popkonstantinov.

Daca se adevereste ipoteza ca este vorba de moastele Sfantului Ioan Botezatorul, orasul Sozopol va atrage mii de pelerini si va deveni un nou Ierusalim, comenteaza ziarul Standart.

Sursa: Jurnalul National

Dantura falsa a lui Winston Churchill, la licitatie... Alcoolul, bun pentru sanatate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x