Antena Căutare

Nu au avut bani de o casă și locuiesc într-un cort, dar sunt proprietarii unei insule: „Ne simțim incredibil”

În economia de astăzi, cumpărarea unei locuințe este o adevărată provocare. Doi tineri au găsit însă o soluție inedită.

Galerie
Tinerii își trăiesc acum visul de o viață | Youtube

Tinerii din ziua de astăzi se luptă să supraviețuiască din cauza costurilor zilnice. Visul de a avea propria locuință nu se materializează pentru mulți.

Nu au avut bani de o casă și locuiesc într-un cort, dar sunt proprietarii unei insule: „Ne simțim incredibil”

Un tânăr au renunțat la viața în Statele Unite ale Americii și a ales să trăiască în Finlanda. Oliver Russell are 24 de ani și este un american născut în Finlanda.

Deși până la această vârstă și-a petrecut doar verile în țara de origine, crescând în Laguna Beach, California, Oliver a hotărât să se mute definitiv din America și să studieze Administrarea Afacerilor în Finlanda.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Cât trebuie să scoți din buzunar pentru a te caza în apartamentul lui Jorge din Mamaia. Artistul a intrat în domeniul afacerilor

Astfel că, în 2022 și-a transformat visul în realitate. În această aventură a întâlnit-o pe Helena Tomaszewska, în vârstă de 20 de ani, iar de atunci trăiesc o frumoasă poveste de dragoste.

În căutarea unei case pentru a locui împreună, cei doi au găsit pe un site de imobiliare o insulă. Tânărul s-a uitat pe paginile respective mai mult din amuzament, însă dat fiind că în Laguna Beach o casă costă aproximativ 2.5 milioane de dolari, iar insula respectivă era pusă la vânzare cu un preț de 31.000 de dolari, cei doi au luat decizia de a o cumpăra.

Potrivit New York Times, cei doi au în plan să construiască o cabană pe insulă. Până atunci se bucură de natură și de liniște. Aceștia au instalat pe insulă un cort spațios și o anexă perfectă pentru baie, având astfel prilejul să se relaxeze în timpul verii.

Citește și: Fiul lui Radu Mazăre are o afacere de succes. Cu ce se ocupă Răducu Mazăre și ce a făcut cât timp tatăl lui a fost în arest

„Ca cetățean finlandez, pentru mine facultatea este gratuită. Mă simt minunat de când m-am mutat aici. Viața la cabană este o parte uriașă a culturii finlandeze. M-am îndrăgostit de această idee și vreau să avem și noi propria noastră cabană. De fiecare dată când mergem pe insulă, ne simțit incredibil. Este liniște și este un loc ferit”, a declarat Oliver Russell.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oliver și Helena au mers pe insulă în luna iunie 2024 pentru prima dată și s-au îndrăgostit de ceea ce au descoperit. Inițial au de defrișat atât cât să le permită construirea unei băi și să-și pună cortul pentru a-și petrecere weekendurile acolo.

„Am făcut un cadru din bușteni și am luat niște podele de la un magazin de construcții. Am construit apoi o anexă și acum încerc să fac un duș, astfel încât să ne putem spăla în timp ce suntem pe insulă.

Am vrut să amenajăm tabăra de bază, astfel încât să avem un loc confortabil în care să stăm în timp ce ne pregătim să ne construim cabana”, a mai declarat tânărul.

Citește și: FOTO | O comoară de un milion de euro, folosită de o bătrână din Buzău pe post de opritor de ușă! A fost ignorată inclusiv de hoți

Cei doi sunt hotărâți să-și împlinească rapid visul de a avea o cabană a lor pe insulă, dar și o saună. Renunțarea la ideea de a cumpăra o casă în oraș i-a adus aproape de împlinirea unui mare vis.

Deși nu are experiență în construcții, Oliver este hotărât să trăiască această experiență la maximum, în ciuda provocărilor.

„Este o responsabilitate enormă, mai ales acum când și eu, și Helena suntem studenți. Timpul ne dă bătăi de cap, suntem împărțiți între studiu și terminarea sarcinilor de lucru pe insulă. Însă ne-am distrat, chiar dacă tot ceea ce facem e complet nou pentru mine. Cum este de pildă tăierea copacilor. N-am mai făcut asta până acum și poate fi periculos”, a mai spus el.

Un bărbat trăiește de 12 ani cu doar 30 de minute de somn pe zi. Mulți se înscriu la cursurile predate de el. Ce le reco... Au mutat Crăciunul pe 1 octombrie. În ce țară s-a luat această decizie și care au fost motivele din spatele ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat Marti, 17.09.2024, 16:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x