S-a săturat de viața dedicată lui Dumnezeu, așa că și-a înscenat moartea! Cum a păcălit o călugăriță pe toată lumea, acum 700 de ani

 

O călugăriță din perioada medievală care s-a săturat de viața dedicată lui Dumnezeu și-a înscenat moartea, pentru a se putea bucura de plăceri interzise la mănăstire. Gestul ei scandalos și modul inedit în care a reușit să fugă a fost descoperite după 700 de ani.

Povestea călugăriței Joan of Leeds a fost descoperită în documente ce datează din anul 1318, cercetate de specialiști de la Universitatea din York.

O scrisoare în limba latină, semnată de arhiepiscopul William Melton, critica comportamentul călugăriței și o avertiza pe aceasta să se întoarcă în mănăsrtirea „St Clement”, după ce ea fugise în orașul englez Beverley.

El i-a scris protopopului din Beverley despre fuga acestei călugărițe.

„A pretins că este moartă și, cu ajutorul mai multor complici, a făcut o marionetă asemănătoare cu ea pentru a păcăli credincioșii și nu i-a fost rușine să lase această marionetă să fie îngropată într-un loc sacru, alături de cei religioși din mănăstire”, arată scrisoarea.

„Sedusă de indecență, ea s-a îndreptat către dorințele carnale, departe de modestie și obediență, iar acum umblă după bunul plac, distrugându-și sufletul și scandalizând celelalte călugărițe”, mai arată documentul.

Nu se știe dacă Joan of Leeds a fost adusă sau nu înapoi la mănăstire.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI