Antena Căutare

Observator Special: Romanii si inventiile lor geniale

Romanul s-a nascut si inventator, nu numai poet. Ganditi-va doar la Daciile vechi, pe care proprietarii le reparau cu o sarma si mergeau fara probleme. Sau la toate improvizatiile pe care odata eram nevoiti sa le facem prin locuinta.  Avem o multime de concetateni care au schimbat viata intregii omeniri prin inventiile lor. Petrache Poenaru cu stiloul sau Henri Coanda cu avionul cu reactie. Romanii continua sa creeze fel si fel de lucruri. Unele utile, altele de o bizarerie exemplara.

Ioan Davidoni s-a gandit la binele femeilor: a inventat un sutien care vibreaza si previne cancerul. Face masaj si stimuleauza circulatia. “Mecanismul are un buton, se porneste si este folosit cam jumate de ora, trei sferturi, pana intr-o ora. Maseaza bland la 2.000 de vibratii pe minut si relaxeaza pielea”, spune inventatorul.

Inventia a facut senzatie si printre vedetele internatioanele: Jennifer Aniston a testat deja minunatia. Ioan Davidoni comercializeaza doar cateva zeci de sutiene pe luna, dar ideea lui aduce milioane de euro unor companii din afara, insa inventatorul nu se gandeste la bani. Are idei si vrea sa le dezvolte. Sutienul cu vibratie nu este singura sa inventie de profil. A mai creat si unul magnetic.

Marian Ivan a inventat periuta cu manivela. Nu are studii in domeniul medicinii dentare, dar se pricepe de minune la mecanica. Deranjat de faptul ca romanii folosesc periute de dinti ineficiente, a inventat el una despre care spune ca e perfecta.

Periuta lui Ivan a fost brevetata. Cu greu, pentru ca cineva se mai gandise la aceasta varianta. “Daca periuta nu prezenta si miscarea rectilinie, transversal pe dinte, nu as fi putut s-o brevetez, pentru ca exact aproximativ la fel a fost brevetata de un american, acum 100 de ani”, spune Marian Ivan.

Periuta costa doar un leu si daca aveti grija de ea, poate sa fie la fel de buna si peste 20 de ani, dar inventatorul mai are si alte idei. De aceasta data, despre suportul pentru periute.

De la periute, trecem la rochii. Cu siguranta, doamnele s-au uitat in vitrine si au admirat nenumarate rochii, unele mai frumoase decat altele. Dar de cate ori nu s-au simsit confortabil in ele? Preventiv, inventatorii s-au gandit si la acest aspect. A aparut rochia antistres.

“Fiecare rochie este gandita pentru anumite disfunctii, vezica urinara, tesutul muscular si osos”, declarat Aritia Poenaru, creatoarea rochiei antistres.

Inventiile romanilor nu se opresc aici. Ce spuneti de o farfurie care canta? A inventat-o Iulian Caraulani. Mai exact, farfuria masoara radiatia electromagnetica emisa de materia organica si, printr-un algoritm special, determina cu exactitate ce ingrediente, in ce cantitate si in ce stare se afla. Farfuria ataseaza apoi ingredientelor note muzicale, ritm si armonie. Asa ca o masa copioasa poate sa te incante si muzical. Ideea l-a adus pe Iulian Caraulani in finala unui concurs international de inovatie.

Trei milioane de luminite de sarbatoare s-au aprins in Bucuresti... Cadourile sunt mai frumoase in Sosetele Shabby Christmas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x