Antena Căutare

Orașul în care este ilegal să mori! Totul e reglementat prin lege. Ce se întâmplă cu cei care au decedat aici

Oricât de greu ar părea de crezut, în lume există un oraș în care este ilegal să mori și totul este reglementat prin lege.

Galerie
În orașul Longyearbyen este ilegal să mori încă din anul 1950 | sursa foto: Profimedia

Se spune că fiecare țară sau oraș are ciudățeniile sale, însă există un loc unde, conform legii, este ilegal să mori, încă din anul 1950. Mulți s-au întrebat ce se întâmplă cu cei care au decedat aici, iar detaliile sunt surprinzătoare.

Orașul în care este ilegal să mori! Totul e reglementat prin lege. Ce se întâmplă cu cei care au decedat

Informația a ajuns pe internet și s-a viralizat rapid, stârnind numeroase reacții de la oameni din întreaga lume. Totul a pornit atunci când un britanic a cumpărat o piesă veche de mobilier pe care era lipită un cartonaș de la un joc de trivia în care se prezenta orașul în care este illegal să mori.

Uimit foarte mult de ceea ce a descoperit, omul nu a mai stat pe gânduri, ci a decis să dezvăluie totul în mediul online, pe platforma Reddit.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Orașul în care a început să plouă cu pești. Localnicii s-a trezit „atacați” de vietățile care cădeau din cer | VIDEO

„Piesa de mobilier pe care am cumpărat-o a venit cu un detaliu foarte interesant. Longyearbyen, cea mai mare așezare din insulele Svalbard, situate în Oceanul Artic și care aparțin Norvegiei, au o lege ce spune că aici e ilegal să mori încă din anul 1950, atunci când locuitorii de aici au descoperit faptul că toate cadavrele nu se descompuneau în cimitir din cauza climatului din această zonă”, a dezvăluit omul pe Reddit, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Așa cum era de așteptat, dezvăluirea a stârnit un val impresionat de reacții de tot felul de la oameni din întreaga lume.

Citește și: Fenomen de proporție biblică, orașul care s-a umplut de lilieci și cerul s-a înnegrit. Oamenii se tem să iasă din case

„Tocmai am descoperit secretul nemuririi. Te muți în orașul în care e ilegal să mori și apoi nu mori, căci trupul nu se descompune”, „Te arestează dacă ai 80 de ani și ești turist în zonă și ți se apropie sfârșitul?”, iată doar o parte dintre numeroasele comentarii transmise de internauții care au fost uimiți și totodată amuzați de informația descoperită.

Se pare că strania lege a fost adoptată în anul 1950 atunci când s-a descoperit faptul că trupurile celor decedați în epidemia de gripă din 1918 nu s-au descompus, ci abia erau la începutul procesului. Oamenii de știință sunt de părere că temperaturile joase din permafrost contribuie la acest lucru și că, cel mai probabil, tot în permafrost sunt păstrate și urme ale virusului care a cauzat în 1918 numeroase decese.

Astfel, începând cu 1950, oamenilor bătrâni sau bolnavi li se cere să ia în considerare Norvegia pentru locul de veci.

Un fumător care avea o tuse puternică a mers la spital și medicii au rămas mască atunci când au văzut ce crește în gâtul... Cel mai izolat loc de pe Pământ este atât de departe încât cei mai apropiați oameni se află pe Stația Spațială Internați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x