Antena Căutare

Pret record pentru o pendula din 1835 : 6.8 milioane de dolari

O pendula fabricata in 1834 de firma elvetiana Breguet a fost vanduta cu 6,8 milioane de dolari - un record de pret pentru un astfel de ceas - la o licitatie organizata de casa Sotheby's, marti, la New York, informeaza Income Magazine, care citeaza Reuters.

Pret record pentru o pendula din 1835 : 6.8 milioane de dolari
| wikipedia.org

Pendula, un model Duc D'Orléans din gama "Sympathique", era estimata de reprezentantii casei Sotheby's la pretul de 5 milioane de dolari. Vanduta in 1999, de Time Museum din orasul Rockford, din statul american Illinois, cu 5.777.500 de dolari - un record de pret pentru acea vreme -, pendula, colorata in auriu si rosu, a reprezentat punctul central al acestei licitatii de ceasuri organizate de casa Sotheby's. Licitatia a generat incasari totale de 11,7 milioane de dolari.

Organizatorii licitatiei nu au dat publicitatii identitatea noului cumparator, declarand insa ca pendula a fost achizitionata de un muzeu privat. Pendulele din gama "Sympathique", foarte rare, au contribuit din plin la celebritatea producatorului de ceasuri Abraham-Louis Breguet. Avand o inaltime de aproape 60 de centimetri, acest model este unul dintre cele 12 modele "Sympathique" care mai exista in zilele noastre.

Mai multe detalii, in Income Magazine

foto: wikipedia.org

Cea mai mare piatra pretioasa din lume cantareste doua kilograme si are 35 de centimetri inaltime... Seara de poveste: Mos Nicolae este, undeva, pe drum. Va aduce dulciuri si jucarii copiilor cuminti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x