Fecundare lui Louise Joy Brown a fost realizată de doi profesori specialiști în FIV, Roger Edwards și Patrick Steptoe. Părinții femeii au încercat timp de nouă ani să obțină o sarcină, însă fără succes din cauză că problemele de sănătatea nu se mai sfârșeau, iar la un moment dat nici medicii nu mai știau cauza exactă pentru care nu pot obține o sarcină.
Lesley Brown, mama fetiței, îl convinsese pe soțul ei, John, să accepte propunerea specialiștilor de la Universitatea Cambridge, de a crea un copil în arfara corpului uman. Deși sceptic la început, bărbatul a cedat din dorința de a da viață unei ființe umane, potrivit firstpost.com.
După zece ani de cercetări, tehnica fecundării în vitro a putut fi pusă în aplicare pe cei doi părinți dornici de a avea un bebluș. În urma investigațiilor de specialitate și a unor tratamente, au fost extrase ovule și spermatozoizi. Prin tehnica specială a fost obținut un embrion care a fost implantat în uterul mamei.
Citește și: Fecundarea in vitro este folosită în lume de peste 40 de ani. Ce trebuie să știi despre FIV
De acolo, natura și-a intrat în drepturi și a dus la creșterea unei fetițe sănătoase, care s-a dezvoltat normal în pântecul mamei. Louise s-a născut prin cezariană la spitalul Oldham din nord-vestul Angliei și a cântărit la naștere 2,61 kilograme.
Ce face și cum arată în prezent Louise Joy Brown
După ce Louise s-a npscut perfect sănătoasă, procedeul s-a răspândit repede în întreaga lume, iar femeia a avut și o surioară conepută prin aceeași metodă. Natalie Brown, care a venit pe lume în 1982 tot prin fertilizare în vitro, este și primul bebe-eprubetă care a dat naștere, în 1999, unui copil perfect sănătos conceput în mod natural.
În prezent, Louise Joy Brown are 42 de ani duce viață perfect normală, în sud-vestul Angliei și lucrează pentru o companie de transport de marfă din Bristol. Femeia locuiește împreună cu soțul și cei doi fii. De asemenea, aceasta promovează în mediul online diverse medicamente care ajută la îmbunătățirea fertilității la femei, potrivit wikipedia.
Louise Brown este primul copil care s-a născut prin fertilizare in vitro, pe 25 iulie 1978, în Marea Britanie.
Doi medici de la Universitatea Cambridge, fiziologul Robert Edwards și ginecologul Patrick Steptoe lucrau la o tehnică revoluționară de zece ani: încercau să unească ovule și spermatozoizi în eprubetă, pentru a obține un embrion pe care să-l implanteze în uterul unei femei.
Citește și: Are 18 ani și a devenit mamă singură, prin fertilizare in vitro!„Părinții m-au susținut întru totul”
În 2010, Robert Edwards a primit premiul Nobel pentru medicină, pentru dezvoltarea tehnicilor de fertilizare in vitro. Între timp, cu ajutorul acestei tehnici revoluționare, s-au născut peste 5 milioane de copii.
O creatură marină uriașă, lungă de 37 de metri, a fost descoperită fără viață. Moartea ei a ridicat semne de întrebare... Copacul rar care "sângerează" de fiecare dată când este tăiat, zgâriat sau rupt. Seva lui rară este cautată în...