Antena Căutare

Femeia care a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată. Explicația medicilor despre acest fenomen foarte rar

Un caz incredibil de rar a avut loc în SUA, o femeie a rămas însărcinată cu un al treilea copil după ce era deja însărcinată cu gemeni. Această situație medicală este denumită de specialiști drept "superfetație" și are ca rezultat o nouă sarcină în timpul unei sarcini inițiale. Care sunt cauzele și cum se produce un astfel de fenomen medical

Femeia care a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată Galerie
Femeia care a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată. Explicația medicilor despre acest fenomen foarte rar | TikTok/theblondebunny1

Femeia a anunțat pe o rețea de socializare că așteaptă să vină pe lume un al treilea copil, deși încă este însărcinată cu doi: „Primii doi bebeluși sunt cu 10 și 11 zile mai vârstă decât al treilea copil, așa că am știut imediat că este o a doua sarcină”, a spus aceasta pe TikTok.

Mămica se pregătește să aducă pe lume cei trei copii în aprilie sau mai: "Bebelușii noștri au termene diferite. Din fericite, sunt suficient de apropiați încât să se nască în aceeași zi, așa că toți vor fi considerați tripleți”, adaugă femeia.

Cum este posibil să ai o a doua sarcină în timp ce ești deja însărcinată?

Fenomenul extrem de rar prin care o femeie rămâne însărcinată, având deja o sarcină, poartă numele de superfetație și se poate întâmpla atunci când ovulația are loc de două ori în aceeași lună în care femeia a conceput copilul.

De obicei, atunci când o femeie rămâne gravidă, se declanșează mai multe procese biologice care o împiedică să rămână însărcinată a doua oară în timpul aceleași sarcini: corpul ei eliberează hormoni care opresc ovulația (eliberarea unui ovul din ovare), potrivit livescience.com.

Citește și: Cum arată burtica Ginei Pistol în cea mai recentă poză de Crăciun. Vedeta este în ultimul trimestru de sarcină

Dar atunci când are loc superfetația, o femeie continuă să ovuleze și după ce rămâne gravidă, iar ovarele ei eliberează un alt ovul care este apoi fertilizat, rezultând o a doua sarcină. Este important să rețineți că, odată cu superfetația, cei doi fetați au vârste gestaționale diferite, de obicei la doar câteva săptămâni. Acest lucru este diferit de gemenii fraterni, în care două ovule sunt fertilizate în același timp, iar copiii au aceeași vârstă gestațională.

O mamă surogat a fost însărcinată cu un copil din FIV și propriul copil, în același timp

În anul 2017 a avut loc un caz asemănător, potrivit livescience.com, când o femeie din California a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată. În vârstă de 31 de ani pe atunci, Jessica Allen, a fost de acord să devină mamă surogat pentru un cuplu de chinezi pe care l-a întâlnit printr-o agenție de mame surogat din sudul Californiei. După feritilizarea în vitro (FIV), medicii au implantat embrionul obținut de la cuplul chinez în uterul lui Allen. Allen a rămas în curând însărcinată, dar la șase săptămâni mai târziu i s-a spus că poartă în pântec gemeni. Allen a fost surprinsă să afle că purta doi copii, a declarat ea pentru ABC News, crezând că embrionul cuplului chinez s-a împărțit în două, formând gemenii identici, a spus ea.

Citește și: Ce fel de graviduță e și ce pofte are Gina Pistol. Iată ce face la fiecare amuletă Chefi la Cuțite

La o lună după ce a născut cei doi bebeluși, a aflat că „gemenii” nu erau identici. Arătau diferit, iar un test ADN a confirmat că un bebeluș era copilul biologic al lui Allen, iar celălalt bebeluș era copilul cuplului chinezesc.

Efectele ascunse ale pastilelor Viagra. Cum pot afecta relația de cuplu, de fapt... Ce înseamnă când visezi bărbați? Atenție, te pasc evenimente încurcate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x