Antena Căutare

Resita a devenit raiul pasionatilor de locomotive cu abur. Saisprezece "bijuterii" de epoca participa la eveniment

Resita se mandreste de ieri cu cel mai mare muzeu de locomotive cu aburi, in aer liber, din Europa. Puteti admira, zilele acestea, 16 locomotive - adevarate bijuterii. Ca sa marcheze acest eveniment, Trenul Regal a poposit ieri pentru cateva ore in Resita. Vagoanele in care de-a lungul timpului au calatorit Regele Carol al II-lea, Regele Mihai sau Gheorghe Gheorghiu Dej au fost tractate de o locomotiva cu aburi, fabricata in 1936.

Locomotiva 230.516, fabricata in Resita in urma cu 76 de ani, a fost primita asa cum se cuvine in orasul natal. Pe peron a fost asteptata de o fanfara si de cateva mii de oameni, printre care s-au aflat cateva personalitati politice din judet. Toti au avut doar cuvinte de lauda.

“Pentru mine, locomotiva pe aburi era ceva romantic si imi aduc aminte cand ma intorceam din scoala din Anglia, trenul cu care calatoream era tras de o locomotiva ca minunea asta din fata voastra”, explica Steven Auschnit, fiul industriasului Max Auschit.

Locomotiva a tractat o garnitura la fel de valoroasa, Trenul Regal, construit special pentru Regele Ferdinand. In muzeul de la Resita pot fi vazute mai multe trenuri, cel putin la fel de valoroase.

Intreaga manifestare a marcat si 140 de ani de la fabricarea primei locomotive cu aburi la Resita.

Monica Lewinsky va scrie o carte despre aventura pe care a avut-o cu Bill Clinton... Video emotionant! Cum se imbraca o domnisoara fara maini!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x