Antena Căutare

Revoluția din decembrie 1989. Amintirea luptei pentru libertate, prin ochii unui român: "La cinci metri de mine, era deja unul din care curgea sângele. O femeie parcă nici nu mai avea oase"

În decembrie 1989, revolta uni țări întregi avea să schimbe istoria. Românii au ieșit în stradă, gata să dea jos un sistem care îi îngenunchease. Comunismul a căzut, însă, nici până în ziua de astăzi, nu au fost elucidate toate misterele Revoluţiei.

În decembrie 1989, revolta uni țări întregi avea să schimbe istoria. Românii au ieșit în stradă, gata să dea jos un sistem care îi îngenunchease. Comunismul a căzut, însă, nici până în ziua de astăzi, nu au fost elucidate toate misterele Revoluţiei.

Familiile care au fost atunci destrămate încă retrăiesc cumplitele pierderi, în fiecare decembire. La 28 de ani de când şi-au pierdut copiii, fraţii, taţii sau mamele, românii încă îşi amintesc, în detaliu, clipele care aveau să intre în istorie.

Printre ei, un supravieţuitor rememorează câteva scene desprinse parcă din cea mai sumbra punere în scenă a unei drame:

"Pe mine m-a prins prima rafală chiar în față la Dalles. A lipsit un metru ca să mă agațe unul din camioanele alea două care au venit dinspre universitate. Au fost atât de beți șoferii, încât, până să frâneze, au trântit și câțiva militari din barajul de pe Magheru. Am tras de doi din cei căzuți pe partea dreaptă a camionului, ca să-i aduc pe trotuar. O femeie scurtată de izbitură parcă nici nu mai avea oase. Nici n-am apucat să fac altceva, că imediat au început să tragă.

Trântit la pământ, chiar în fața sălii Dalles, am crezut inițial că sunt gloanțe oarbe, dar m-am dumerit repede. Pe carosabil, la vreo 5 metri de mine, era deja unul din care curgea sângele. Cu nasul în asfalt, am mai putut deosebi cu coada ochiului un pantof și o geantă. Ceva mai încolo, o hârtie de o sută. A fost ceva de coșmar", povestește Marius, într-un comentariu pe pagina de Facebook Bucureștiul Secret.

Regele Nopții din „Game of Thrones” a petrecut cinci ore la machiaj, la Revelionul Starurilor 2018: “Mi-a fost dificil ... Cea mai puternică rugăciune pentru Revelion. Dacă vrei să ai parte de mila dumnezeiască, trebuie să o rostești de Anul N...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x