Antena Căutare

Satelitul UARS a cazut pe Pamant. Nu se stie exact locul impactului

Satelitul american de sase tone a cazut pe Pamant, dar nu se stie exact unde, informeaza surse oficiale ale NASA.


Satelitul, filmat, saptamana trecuta, de un astronom amator francez, nu pare, la prima vedere, deloc periculos. NASA aprecia ca el urma sa se dezmembreze, la intrarea in atmosfera, in exact 26 de fragmente. Acestea ar fi putut cadea intr-o zona care includea cateva regiuni din nordul Italiei. Informatia i-a pus pe jar pe italieni.

Ieri, insa, traiectoria si viteza satelitului s-au modificat, iar oamenii de stiinta au marturisit ca nu cunosc cu exactitate cauza schimbarii. Americanii au fost, acum, cei care au intrat in alerta, deoarece teritoriul national si chiar capitala federala, Washington, se aflau in zona posibilului impact.

Pilotii care zboara in zona posibilului impact au fost, totusi, avertizati asupra pericolului potential al fragmentelor de satelit, care ar putea cantari intre unu si... 158 de kilograme.

Pesimistii spun ca evenimentul de astazi este doar o repetitie pentru prabusirea care va avea loc in noiembrie a unui telescop spatial german, mult mai periculos.

VIDEO! O rusoaica s-a transformat in monstru din cauza operatiilor estetice. Vezi cum arata!... SUA: Demascati de tehnologie. Doi hoti prinsi cu ajutorul unui iPad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x