Satul Ampoiţa, situat la poalele Munţilor Apuseni, are o legendă captivantă. Trei stânci au răsărit din pământ, iar localnicii spun că sub ele se ascunde intrarea spre un alt tărâm

Cândva, se spune că acolo a fost poarta către Iad. Acum, este un adevărat colţ de Rai. La doar 12 kilometri de Alba-Iulia, la poalele Munţilor Apuseni, se află un sat cu o legendă captivantă: se numește Ampoiţa. Aici, trei stânci au răsărit din pământ, iar sătenii spun că sub ele se ascunde intrarea spre un alt tărâm.

Cândva, se spune că acolo a fost poarta către Iad. Acum, este un adevărat colţ de Rai. La doar 12 kilometri de Alba-Iulia, la poalele Munţilor Apuseni, se află un sat cu o legendă captivantă: se numește Ampoiţa. Aici, trei stânci au răsărit din pământ, iar sătenii spun că sub ele se ascunde intrarea spre un alt tărâm.

La Poalele Munţilor Apuseni, legendele încă mai au viaţă. Se spune că pe aceste meleaguri, câţiva călugări au încolţit un diavol, din cauza căruia s-ar fi deschis o poartă către iad. Iar călugării, prin puterea rugăciunilor, au adus stâncile aici, ca să acopere intrarea spre infern. Pietrele au devenit, acum, principalul motiv pentru care turiştii ajung în Ampoiţa.

După o căţărare pe stâncă, locul perfect pentru a-ţi găsi liniştea este chiar biserica din mijlocul munţilor. Un lăcaş ce datează de mai bine de 500 de ani şi unde sătenii se întâlnesc în zilele de sărbătoare. Satele românești ascund adevărate povești de spus din generație în generație: De exemplu, Bezidu Nou, satul scufundat și acoperit de Ceaușescu

Tradiţia se păstrează şi în bucate. Veniţi din toate colţurile ţării, călătorii poposesc în Alba, în căutarea gustului pierdut de altădată. Doamna Maria îi aşteaptă întotdeauna cu plăcinte calde. Sunt gătite după o reţetă veche, doar cu ingrediente naturale.

Ultimele știri