Antena Căutare

S-au iubit și au murit ținându-se de mână. După 5000 de ani, au fost găsiți în aceeași poziție: "Este visul oricărui arheolog"

Arheologii au descoperit rămăşiţele unui cuplu, ar fi trăit acum 4.500 - 5.000 de ani, în apropierea Laicului Baikal din Rusia.

Arheologii au descoperit rămăşiţele unui cuplu, care ar fi trăit acum 4.500 - 5.000 de ani, în apropierea Laicului Baikal din Rusia.

Rămăşiţele au fost trimise în Canada pentru investigaţii mai amănunţite. Aceştia erau poziţionaţi cu capul către vest, ţinându-se de mână. Scheletul bărbatului era întreg atunci când a fost descoperit, dar cel al femeii era incomplet.

Lângă scheletul acesteia a fost descoperit un cuţit de jad, având o lungime de 13 cm şi o lăţime de 7 cm. Mai mult, alături de aceştia se mai aflau şi pandantive realizate din dinţii unor cerbi.

"Suntem extrem de norocoşi pentru că am găsit un schelet complet, în condiţii excelente. Este visul oricărui arheolog. De asemenea, va fi extrem de interesant să descoperim care era utilitatea acelui cuţit de jad", a adăugat Kichigin, potrivit thevintagenews.ro

Cea mai frumoasă reclamă de Crăciun, de anul acesta. Întreaga poveste a costat un milion de lire sterline... Doar 1% din oameni pot face asta! Desenează "la două mâini" odată cele mai bune portrete. Te uiți și nu-ți vin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x