Antena Căutare

Prea controversate pentru ochii publicului? După 5 ani în care au stat acoperite, „bebelușii” văd, din nou, lumina

Paisprezece sculpturi gigant din bronz, semnate de extravagantul artist britanic Damien Hirst reprezentând viziunile dezvoltării fetusului, a fecundării la naştere, au fost amplasate în faţa unui spital din Qatar, ţară bogată din Golf, scrie AFP.

Paisprezece sculpturi gigant din bronz, semnate de extravagantul artist britanic Damien Hirst reprezentând viziunile dezvoltării fetusului, a fecundării la naştere, au fost amplasate în faţa unui spital din Qatar, scrie AFP.

Această operă monumentală, numită "The Miraculous Journey/ Călătoria miraculoasă", arată un fetus crescând în uter şi culminează cu un bebeluş de 14 metri după naştere.

Dezvăluită în ultimele săptămâni, este piesa principală a unei impresionante colecţii de artă modernă a spitalului Sidra, care ar face să pălească de invidie numeroase galerii de artă din lume.

"Credem că (opera) reflectă bine misiunea Sidra, care constă în a se ocupa de sănătatea femeilor şi a bebeluşilor", a spus Layla Ibrahim Bacha, specialist în artă la Fundaţia din Qatar, susţinută de guvern, care deţine mare parte din operele de artă. "Este perfectă pentru acest loc", spune ea.

Printre cele 65 de opere din acest centru specializat pe sănătatea femeii şi a copilului figurează opere ale marilor artişti internaţionali din lumea arabă, inclusiv pe cei din Qatar.

O clinică ambulatorie de la etajul IV a fost decorată cu o instalaţie de neon intitulată "I Listen To The Ocean And All I Hear Is You", de Tracey Emin, una dintre artistele britanice.

Potrivit lui Bacha, operele au fost alese după "teme foarte specifice". "Ele sunt destinate să creeze dezbatere, să ajute pacientul să-şi păstreze calmul".

Spitalul Sidra, a cărui construcţie a costat opt miliarde de dolari, a început să îşi primească pacienţii în ianuarie iar luna trecută a realizat cu succes prima operaţie de separare a gemenilor din Qatar.

Această ţară, bogată în gaz şi petrol, a devenit un cumpărător major de artă contemporană şi se prezintă ca un centru cultural regional.

Însă acest lucru nu a însemnat că nu au existat controverse despre activitatea lui Damien Hirst. Sculpturile au fost mai întâi dezvăluite în octombrie 2013, dar au fost reacoperite până de curând. Motivul oficial a fost protejarea lucrărilor de construcţie a spitalului.

Au 102 ani! Cele mai bătrâne gemene își dezvăluie secretul longevității. Două obiceiuri simple și plăcute le-au ajutat „... Viața bătrânului bătut cu bestialitate într-un pasaj din Brașov s-a schimbat radical. „Vreau și eu să-mi faceți o poză f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x