Căutare Live

Tabloul “Catrina” al lui Tonitza a fost adjudecat pentru 142.000 euro

"Catrina" de Nicolae Tonitza a fost declarat cel mai bine vandut tablou, adjudecat pentru suma de 142.000 euro, la Licitatia de Toamna 2012, din cadrul expozitiei Artmark din Bucuresti.

Artmark

Artmark Romania a gazduit "Licitatia de Toamna – Mari Maestri ai Picturii Romanesti", unde au fost selectati cei mai bine cotati pictori romani, ale caror opere de arta au fost vandute in licitatii publice in ultimiii 22 de ani.

Fericita castigatoare a acestei editii a fost... fiica lui Nicolae Tonitza. Cea mai mare suma, licitata pentru tabloul „Catrina”, semnat de marele pictor originar din Barlad, s-a ridicat la 142.000 euro.

Tabloul, denumit dupa fiica marelui artist roman, este un portret al Catrinei si o infatiseaza pe fata, pozand intr-o postura erotica, de micuta Lolita, amintind de personajele pubere ale lui Balthus, Egon Schiele sau Ernst Ludwig Kirchner.

Cele mai inalte valori atinse in cadrul licitatiei de toamna:

  1. Lot 135 Nicolae Tonitza – ”Catrina”, 142.000 euro
  2. Lot 130 Nicolae Grigorescu – ”Tarancuta cu donita, de la izvor, prin padure”, 46.000 euro
  3. Lot 126 Ion Tuculescu – ”Primavara la Mangalia”, 38.000 euro

Nicolae Tonitza, cel mai bine vandut pictor roman

Nu este o surpriza faptul ca o pictura de-a artistului moldovean a fost in centrul atentiei in aceasta galerie de arta.

Tonitza este detinatorul recordului pentru cea mai scumpa opera de arta tranzactionata vreodata pe piata romaneasca.

Capodopera „Nud in iatac” a fost vanduta pentru 290.000 euro, in cadrul editiei de iarna din 2011.

Totalul vanzarilor acumulate de Artmark este in valoare de 1.045.000 euro, cu o rata de adjudecare de 96,3 %. Urmatoarea licitatie va avea loc pe 13 octombrie 2013.

Ce ceață deasă, vai, ce deasă ceată... Capodopera uitată a lui Eugen Jebeleanu... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri