Antena Căutare

Secta în care trei mii de cupluri din 62 de țări s-au căsătorit în același timp. Aici credința și tradița se îmbină cu traficul de arme

Biserica Unificării este o sectă fondată în 1954 de către Sun-Myung Moon, un coreean care s-a ocupat cu traficul de arme. De la fondarea sa, organizația s-a remarcat prin căsătoriile masive realizate în cadrul unor ceremonii speciale.

Secta în care trei mii de cupluri din 62 de țări s-au căsătorit în același timp. Aici credința și tradița se îmbină cu traficul de arme Galerie
Biserica Unificării, o sectă care ascunde trafic de arme și spălarea creierului | https://static01.nyt.com/

Înființată sub numele de „Asociația Sfântului Duh pentru Unificarea Creștinismului Mondial”, și-a schimbat numele în 1994 în „Federația familiilor pentru pace și unificare în Lume” la nivel Mondial. Majoritatea membrilor, aproape două milioane, trăiesc în Coreea, Japonia, Filipine și alte națiuni din Asia de Est.

Înteresant este că această sectă a pătrus și în Republica Moldova, în 2008 fiind înregistrată oficial sub numele de Biserica Unificării pentru a nu se confunda cu ”Federația Familiilor pentru Pace și Unificare în Lume” din Moldova este o Organizație Non-Guvernamentală (ONG).

Secta a fost condusă de fondatorul Sun-Myung Moon până pe 3 septembrie 2012. În acea zi văduva lui, Hak Ja Han, a preluat întreaga conducere.

Secta în care trei mii de cupluri din 62 de țări s-au căsătorit în același timp. Aici credința și tradița se îmbină cu traficul de arme

Despre Moon se cunoaște faptul că a fondat diverse organizații, amestecând credințele creștine, spititualitatea orientală și alte tradiții ciudate cu traficul de arme. Comerțul cu arme este realizat prin intermediul companiei sale Kahr Arms.

Potrivit wikipedia.org, Kahr Arms este un producător american de arme de calibru mic, specializat în pistoale semi-automate compacte și mijlocii, încărcate pentru cartușele populare, inclusiv .380 ACP , 9mm Luger , .40 S&W și .45 ACP.

Citește și: Dezvăluire șocantă! Ioan Gyuri Pascu, adeptul unei secte periculoase, condusă chiar de fosta soție. Aceasta căpătase darul vindecării

Căsătoriile masive în cadrul Bisericii Unificării

În 2016 a avut loc cea mai mare căsătorie multiplă din lume. Trei mii de cupluri și-au spus un mare „DA!”. Perechile de tineri căsătoriți proveneau din 62 de țări. Evenimentul a fost unul atât de important încât a fost urmărit de 12 mii de cupluri.

La Iglesia de la Unificación celebra una multitudinaria boda en Corea del Sur en Videos

Evenimentul a avut loc în Coreea de Sud, în orașul Gapyeong, la aproximativ 75 de kilometri de capitală, Seul.

În 1975, Biserica Unirii a ținut una dintre cele mai mari întâlniri pașnice din istorie, cu 1,2 milioane de oameni în Yeouido , Coreea de Sud.

Această sectă a fost acuzată de mai multe ori de spălarea creierului prin intermediul calității de membru. Credința acestora se bazează pe Biblie, iar membrii Bisericii Unificării cred că Isus i-a apărut lui Moon Yong-Myong când Luna acea 16 ani și l-a rugat să termine lucrarea oe care a lăsat-o neterminată. După un timp de rugăciune și reflecție, Luna a acceptat misiunea și ulterior și-a schimbat numele în Son-Moon Myong (Sun Myung Moon).

Primele înscrieri oficiale ale Bisericii Unificării au apărut în 1946, învățăturile poartă numele de Principii Divine.

Citește și:

Păpuşa Barbie umană face parte dintr-o sectă ciudată: Membrii ei trăiesc doar cu apă şi lumină

A primit un diagnostic ca o sentință! În loc să moară, se bucură de fiecare zi primită „cadou”. Asta se întâmplă de 21 d... Un vultur a trimis sute de SMS-uri în roaming și a falimentat un studiu științific! ”Min ne-a costat bani grei!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x