Antena Căutare

Stațiunea din România considerată "Fabrică de sănătate". Turiștii vin aici pentru a se vindeca de diferite afecțiuni

Staţiunile balneoclimaterice sunt pe lista destinaţiilor preferate de către turiştii români. În topul preferinţelor românilor se află Băile Felix/Călimăneşti şi Căciulata/Băile Herculane, însă una dintre ele este considerată "Fabrică de sănătate".

imagine cu statiunea cacilata Galerie
Stațiunea din România considerată "Fabrică de sănătate". Turiștii vin aici pentru a se vindeca de diferite afecțiuni | Shutterstock.com

România este o țară cu o mulțime de locuri spectaculoase, unde turiștii își găsesc nu doar liniștea, ci și vindecarea. Călimănești-Căciulata formează o stațiune balneoclimaterică situată în partea central-sudică a României, pe malul drept al Oltului, la ieșirea acestuia din Carpații Meridionali. Aici vin în fiecare an mii de turiști care fie vor să se relaxeze, fie urmează tratamente pentru diferite afecțiuni.

Acest loc, unde Mircea cel Bătrân a ctitorit Mănăstirea Cozia, este cunoscut încă de pe vremea dacilor ca fiind unul miraculos. Se pare că aceștia au fost primii care au descoperit efectele benefice ale apelor minerale din zona.

Citește și: Lacul din România de unde și vulturii beau apă. Vizitatorii se purifică în acest loc izolat

Tot mai mulți români aleg aceste destinații: "Turismul în staţiuni montane şi balneo din România a crescut puternic în primele patru luni ale lui 2023 faţă de acceaşi perioadă a anului trecut. Odată cu depăşirea pandemiei, fie că vorbim de practicarea sporturilor de iarnă sau de activităţi de relaxare şi tratament, românii regăsesc în număr din ce în ce mai mare oportunităţile şi ofertele pe care chiar ţara noastră le pune la dispoziţie, ceea ce este desigur îmbucurător", a declarat Adrian Voican, potrivit Agerpres.

Legenda care spune despre localitatea Căciulata că este un loc miraculos, unde oamenii se vindecă

Numeroase izvoare termale sunt în acestă locație, motiv pentru care a fost considerată "fabrica de sănătate", potrivit playtech.ro. Denumirea de Călimănești a fost atestată documentar pentru prima dată la 20 mai 1388 de către Mircea cel Bătrân. În anul 1890 Călimănești-Căciulata devine stațiune, iar în 1927 Călimănești primește statutul de oraș.

Legendă spune că un cioban a venit și s-a spovedit călugărilor de la Mănăstirea Cozia spunându-le că el s-a vindecat de boli după ce s-a scăldat în lacul din "Câmpul lui Căliman". Le-a mai spus că el crede că acest lac are "puteri cerești" din moment ce nu mai are dureri de spate, iar oile rănite s-au vindecat. Verificând spusele ciobanului, călugării au descoperit în jurul mănăstirii izvoarele miraculoase.

Citește și: Locul unic din lume, unde 17 copaci cresc pe acoperișul unei biserici. Ce spun preoții despre minunea lăcașului Sfintei Teodora

Cele mai importante afecțiuni care se tratează la Călimănești-Căciulata sunt bolile sistemului digestiv (gastrite cronice, constipație cronică, colițe), cele hepato-biliare (dischinezie biliară, colecistită cronică ), bolile de nutriție și metabolice (diabet zaharat, obezitate), afecțiunile renale și ale cailor urinare (litiază renală, infecții urinare). De asemenea, se tratează și bolile reumatismale degenerative și abarticulare, bolile ginecologice (sindrom ovarian de menopauza).

Se pare că însuși domnitorul Mircea cel Bătrân s-a tratat aici la bătrânețe. De altfel și Napoleon al III-lea, care suferea de o afecțiune a ficatului, a folosit apă de la Căciulata la recomandarea doctorului Carol Davila - această era îmbuteliată și trimisă cu postalionul la Paris.

Citește și: Locul cu apă sfântă din România, cel mai mare și mai cald din lume! Unde se află lacul în care te vindeci dacă intri

Povestea hilară a milionarului care se pregătește să dea examenul de bacalaureat pentru a 27-a oară. Ce l-a ambiționat a... Ea e Rapunzel din viața reală. A renunțat la carieră, deși câștiga foarte bine, ca să aibă grijă de părul lung de peste ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x