- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Test de 1 aprilie, Ziua Păcălelilor. Găsești aninalul în imagine? Mulți internauți au fost păcăliți de propria vedere, astfel că răspunsul testului este dificil de găsit! Tu reușești?
Data de 1 aprilie este cunoscută la nivel intrenațional drept ”Ziua Păcălelilor” sau ”Ziua Nebunilor”, când oamenii încearcă să facă farse prietenilor, colegilor, membrilor familiei.
Ziua de 1 aprilie a fost marcată mai întâi în Europa și s-a răspândit apoi în majoritatea țărilor de pe glob. În România, Ziua Păcălelilor se sărbătorește începând cu secolul al XIX-lea, iar tradiția zilei spune că farsele trebuie făcute până la ora prânzului, altfel acestea aduc ghinion păcăliciului.
Cu ocazia zilei de 1 aprilie, ți-am propus un test de acuitate vizuală, care circulă pe Internet, făcând ”victime„ printre internauți. Testul presupune găsirea unui animal, bine ascuns în desenul cu peisaj de iarnă. Foarte puțini dintre cei care au făcut testul au reușit să îl rezolve. Tu reușești?
Pentru cei care încă se mai chinuie, le dăm și un indiciu: animalul ascuns în imagine este un iepure. Dacă nu l-ați găsit din primele cinci secunde, priviți soluția testului de 1 aprilie, mai jos:
Ce este acuitatea vizuală
Acuitatea vizuală este capacitatea de a discerne un mic obiect (sau optotip) situat cel mai departe posibil: cu alte cuvinte de a vedea la o distanță fixă (în general cinci metri) un optotip sub cel mai mic unghi posibil.
Specialiștii spun că vederea 20/20 este un termen care descrie acuitatea vizuală normală măsurată la o distanţă de 6 metri - unitatea de măsură folosită, în acest caz, este 1 foot (1 picior = 30,48 cm).
Instrumentul principal de măsură pentru acurateţea vederii este diagrama cu litere, introdusă prima oară în 1862 de către Donders și Snellen în Utrecht, Olanda.
Deși acest test este extrem de răspândit și reprezintă un suport principal în aprecierea acurateţii vizuale, el nu reprezintă un indicator unic pentru a determina acest lucru și nici un instrument de diagnoză pentru alte afecţiuni oculare.
A avea o vedere 20/20 nu înseamnă neapărat a avea o vedere perfectă, acest raport indicând doar claritatea și acurateţea vederii la acea distanţă.
Persoanele cuprinse între 19 și 40 de ani se bucură de o vedere sănătoasă. Cele mai comune afecţiuni pentru acest grup de vârstă sunt, de obicei, cazuate de stresul la care ochii sunt expuși prin activităţile zilnice sau traumatisme.
Ziua Mondială a vederii este marcată anual, în cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie. Această zi reprezintă o manifestare în care se ia act de problemele de vedere, dar și modalitățile de prevenire.
surse: lavozdelmuro.net, difebiom.ro
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci două cuișoare pe zi! Ai curaj să încerci?... Te plângi că ți-e greu? Zi de zi, în ultimii șase ani, puștiul ăsta își duce prietenul, în spinare, la școală: „Îi mulțu...