Antena Căutare

Ți s-a întâmplat și tie? Ce sunt petele plutitoare pe care le vezi în fața ochilor, de fapt

Ți s-a întâmplat vreodată să vezi pete plutitoare în fața ochilor? Chiar dacă pot părea semne bizare, există o explicație clinică simplă pentru ele.

Uneori, oamenii pot vedea mici pete plutitoare în fața ochilor, ce pot să apară indiferent de perioada zilei. De cele mai multe ori, arată precum mici puncte negre sau transparente, ce plutesc în vederea periferică.

Citește și: Cum să înlături petele de deodorant de pe haine. Soluții la îndemâna oricui

Chiar dacă aceste pete pot fi îngrijorătoare, majoritatea oamenilor nu au de ce să se teamă de ele.

Ce sunt petele plutitoare pe care le vezi în fața ochilor

Potrivit Clinicii Mayo, din SUA, majoritatea petelor plutitoare pe care le vedem sunt cauzate de schimbările de vârstă pe care le suferă ochii.

Citește și: Ce spun ochii despre starea ta de sănătate

Pe măsură ceimbatranim, corpul vitros (lichidul transparent din ochi) devine mai lichid. Că urmare, fibre microscopice în acest lichid se pot uni și pot forma mici umbre pe retina.

Aceste pete plutitoare sunt, în majoritatea cazurilor, doar mici umbre pe retina. Chiar daca pot fi enervante, reprezintă doar un pas în îmbătrânire.

Mulți oameni încep să observe aceste pete plutitoare în jurul vârstei de 40 de ani, însă nu strica să le menționezi daca le vezi în timpul controlului oftalmologic periodic.

Când sunt periculoase petele plutitoare pe care le vezi în fața ochilor

Exista, însă, unele situații în care aceste pete plutitoare pot fi periculoase. Potrivit Clinicii Mayo, dacă observi o creștere bruscă sau accentuată a numărului de astfel de pete sau dacă vezi sclipiri de lumină sau dacă pierzi din vederea periferică, trebuie să contactezi un medic urgent.

Citește și: Femeile se simt cel mai atrase de acest tip de corp. Cum arată bărbatul perfect în viziunea lor

Pete mari negre, sclipiri de lumină sau o creștere bruscă și severă a numărului de pete plutitoare pot fi semnele unei probleme cu retina, un alt posibil efect la schimbării corpului vitros. Aceasta e o condiție serioasă și poate duce la orbire dacă nu e tratată de urgență, așa că dacă observi astfel de simptome, contacteaza un doctor.

Cum să-ți dai seama dacă cineva te minte în mesaje. 5 indicii clare pe care nu trebuie să le ignori... Femeia care poartă cele mai îndrăznețe costume de baie. Cum arată JNL la 45 de ani, după zeci de apariții controversate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x