Antena Căutare

Toată lumea admiră aceste animale pentru că sunt neobișnuite și „pestrițe”, dar adevărul e unul crunt! Suferă de o boală de piele

Le admirăm pentru că sunt desenate „cu puncte albe”, ne plac că-s pestrițe, dar în spatele acestor imagini cu animăluțe atipice se ascunde un adevăr crunt: toate suferă de vitilig,  o afecţiune a pielii caracterizată de pete albe care apar pe diferite părţi ale corpului.

Le admirăm pentru că sunt desenate „cu puncte albe”, ne plac că-s pestrițe, dar în spatele acestor imagini cu animăluțe atipice se ascunde un adevăr crunt: toate suferă de vitilig, o afecţiune a pielii caracterizată de pete albe care apar pe diferite părţi ale corpului.

Vitiligo este o consecinţă a sistemul imunitar, care atacă şi distruge melanocitele, acele celule pigmentare responsabile de culoarea pielii.

Aproximativ 1% din populaţia lumii suferă vitiligo (50 de milioane de oameni) şi, deşi afecţiunea apare preponderent la oameni, poate fi întâlnită şi în cazul animalelor; deşi, ce e drept, la o scară mult mai mică.

De la pisici la câini și chiar țestoase, aceste necuvântătoare au nevoie de o îngrijire specială, iar razele soarelui le pot afecta foarte mult.

Mii de euro, daune morale, pentru femeia ce a dat în judecată Facebook! Românca a câştigat procesul cu cei care au vorbi... Proprietarii caselor din jur au crezut că în pământ este o vizuină de iepuri, dar au găsit înăuntru un adevărat miracol ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x