Antena Căutare

Tradiţii şi obiceiuri în Miercurea Mare! Ce e bine să faci şi ce e INTERZIS dacă vrei să ai noroc şi sănătate

Săptămâna Patimilor este una dintre cele mai importante perioade ale anului pentru credincioşi. Conform tradiţiei, dacă vrei să ai parte de noroc şi să te fereşti de necazuri şi rele, trebuie să respecţi anumite tradiţii.

Săptămâna Patimilor este una dintre cele mai importante perioade ale anului pentru credincioşi. Conform tradiţiei, dacă vrei să ai parte de noroc şi să te fereşti de necazuri şi rele, trebuie să respecţi anumite tradiţii.

Potrivit dcnews.ro, în Miercurea Mare, în Bisericile Ortodoxe se săvârşeşte Taina Sfântului Maslu, în amintirea ungerii lui Hristos cu Mir, în casa lui Simeon Leprosul din Betania. În această zi, se săvârşeşte Sfântul Maslu şi la cererea bolnavilor sau rudelor acestora. În rugăciunile rostite acum se invocă ajutorul Preasfintei Fecioare Maria, al Sfintei Cruci, al Sfinţilor şi îngerilor pentru însănătoşirea celui bolnav. În Evanghelii, Dumnezeu este numit "Doctorul sufletelor şi trupurilor noastre şi se invocă ajutorul lui de câte ori este nevoie.

Potrivit tradiţiei populare, credincioşii care ţin post negru în Miercurea Mare vor fi protejaţi de boli de Sfânta Miercure, pe parcursul anului.

În această zi, în mediul rural, se păstrează interdicţia ca femeile să mai toarcă. Din vremuri îndepărtate, se crede că torsul în Sfânta zi de Miercurea Mare poate să "întoarcă" minţile persoanelor care practică această îndeletnicire casnică.

În unele zone ale ţării, copiii merg cu colindul prin sat şi urează gospodarilor să petreacă sărbătorile pascale cu bucurii şi sănătate. Colindătorii primesc în dar de la gospodari ouă albe care vor fi înroşite de Paşte.

Gospodinele trebuie să spele geamurile în această zi, să nu le surprindă Joia Mare cu geamurile murdare. Ritualul spune că în acea gospodărie va pătrunde lumina tot anul.

În gospodării, se curăţă grajdurile, livada şi grădina. Cenuşa din sobe, aruncată pe ogoare, are puteri miraculoase, pentru că va spori recolta acelui ogor.

Sursa: dcnews.ro

Idei geniale: Decoraţiuni de Paşte pe care le faci în 10 minute! Rezultatul e uimitor... Taurii vor surprize de calitate, iar Gemenii aşteaptă daruri tradiţionale! Iată ce cadouri trebuie să faci de Paşte, în ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x