Antena Căutare

Un bărbat dădea cu aspiratorul pe covor, când a observat ceva mișcându-se printre fire. Pericolul cu care trăia în casă

Un bărbat aspira covorul când a descoperit mercur printre fire. Acesta a pus imediat mâna pe telefon, a început să filmeze și cu o spatula a mișcat mărgeaua de mercur.

barbat care da cu aspiratorul pe un covor Galerie
Un bărbat aspira covorul când a descoperit mercur printre fire. Acesta a pus imediat mâna pe telefon, a început să filmeze și cu o spatula a mișcat mărgeaua de mercur. | Profimediaimages.ro

Bărbatul începuse să facă curat în cameră și a dorit să aspire covorul. În timp ce făcea asta, a observat ceva care strălucea printre fibre.

Bărbatul a găsit o mărgea de mercur pe covor

S-a apropiat și și-a dat seama că este vorba despre o mărgea de mercur. Surprins să găsească asta în casa lui, a pus mâna pe telefon și a început să filmeze.

Citește și: Tânărul care nu are voie să adoarmă pentru că somnul îi poate fi fatal. Cum a reușit să se odihnească în ultimele două decenii

Imaginile au ajuns rapid în social mea și s-au viralizat. Bărbatul a făcut haz de situație și, în timp ce învârtea bila de mercur cu o spatulă din lemn, a spus:

”Încercam să aspir și am găsit mici bile de mercur în covor. Acesta este motivul pentru care nu dau cu aspiratorul”.

Dacă mercurul s-a vărsat pe covor, specialiștii spun că obiectul contaminat trebuie aruncat. În cazul de față, dacă poluantul s-a vărsat pe o porțiune mică de covor, poate fi decupătă doar bucata respectivă.

De asemenea, bărbatul a fost sfătuit să deschidă geamurile și să nu atingă bila de mercur. Iată cum recomandă experții să reacționăm când ne confruntăm cu o situație de acest gen.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Și-a comandat paste la restaurant și, când a vrut să facă o poză pentru Instagram, a observat că mâncarea a început să se ”miște”

Cum trebuie să procedați dacă găsiți mercur în locuință

Mercurul este o substanță foarte periculoasă așa că, dacă se sparge un termometru sau îl găsiți întâmplător în locuință, trebuie să tratați situația cu precauție.

Este cunoscut faptul că mercurul, atunci când se scurge, se coagulează în mici mărgele care se vor combină apoi în formă de sferă. Ea se poate rostogoli pe o suprafață plană și descompune iar în bobițe, dacă se aplică presiune de orice fel pe ea. Este foarte important ca mercurul să nu fie lăsat să se prelingă și să ajungă în zone inaccesibile din casă.

Mai mult, este important să nu faci următoarele lucruri, dacă găsești mercur în casa ta, indicat este să nu folosiți aspiratorul pentru a curăța mercurul vărsat, dar nici mătura. De asemenea, el nu se aruncă în gaura de scurgere din locuință și, foarte important, nu călcați pe el.

Un alt lucru pe care trebuie să-l faceți este să deschideți toate geamurile și să închideți ușile care dau spre alte încăperi din casă.

Citește și: Cazul real al fetiței care a ajuns să cântărească 220 de kilograme la doar 7 ani. Mulți ani a consumat 10.000 de calorii zilnic

Ea este micuța care câștigă sute de mii de lire, la doar 11 ani. Cum a ajuns milionară fetița care se pregătește de pens... O mamă i-a preparat griș cu lapte fiicei și când a început să pună cacao pe deasupra a rămas mască. Ce a căzut din pungă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x