Antena Căutare

Un bărbat și-a găsit banii econimisiți, pe care îi păstra în sobă, arși. Ce s-a întâmplat când a mers cu ei la bancă

Banca Națională a României a relatat pățania românului într-o postare pe rețelele de socializare, iar videoclipul este acum viral. Iată ce s-a întâmplat până la urmă cu banii deteriorați!

Un bărbat și-a găsit banii econimisiți, pe care îi păstra într-o sobă, arși. Ce s-a întâmplat când a mers cu ei la bancă | Captură Instagram

Un bărbat din România a ales să își țină teancurile de bancnote într-o sobă. Cineva din familie, însă, a aprins, focul, astfel că acestea au ars. Ulterior, el a mers cu banii deteriorați la BNR și a avut parte de o surpriză.

Ce a pățit un român care își ținea banii economisiți în sobă

Pățania românului a fost făcută publică de Banca Națională a României, care a postat pe Instagram imagini cu teancurile de bancote de 100 și 200 de lei grav deteriorate. Cu titlul ironic „și leii sunt afectați de temperaturi ridicate”, oficialii BNR au precizat în mesaj că persoanei respective i-a fost restituită integral valoarea economisită, deși banii erau arși.

În aceeași postare, oficialii Băncii Naționale a României au explicat în ce condiții pot fi înlocuiți banii distruși.

Articolul continuă după reclamă

„Bancnotele din imagine au fost păstrate, cu scopul economisirii, în sobă! Posesorii le-au adus la sediul uneia dintre sucursalele BNR pentru a fi schimbate. Întrucât în ​​urma verificării, bancnotele îndeplinesc criteriile pe care vi le-am detaliat într-un videoclip anterior, și anume: prezentau elementele de identificare (seria și numărul), chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață, operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, iar contravaloarea lor a fost restituită integral. Voi unde vă păstrați economiile?”, a fost postarea BNR pe Instagram.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Întrebarea de la final a reprezentanților instituției a dat naștere mai multor reacții din partea internauților.

„În gând!”/„În sobă? Pe bune? În ce secol trăim?... Am avut și bunici la țară și cu sobă și cu wc afară, dar totuși să ascunzi banii în sobă, e la mintea cocoșului că se vor topi de la căldură... Probabil cineva nu a știut și a încercat să aprindă focul pentru ceva anume... Mare chestie, bine că a avut ce pune în sobă...”/„Parcă erau bani gheață!”/„I-a pus la copt, ca să se facă mari și frumoși!”, au fost o parte dintre reacțiile oamenilor la videoclipul postat de BNR pe Instagram.

Citește și: Două surori au descoperit în pivnița bunicului lor o comoară de aproximativ 85.000 de euro! Ce a urmat, când au mers la bancă

Răspunsul dat de Banca Națională a României în ceea ce privește bancnotele arse

Instituția a dat detalii importante pentru persoanele care au în casă bani arși și nu au știut până acum dacă pot fi schimbați. Iată care sunt criteriile prin care Banca Națională a României poate înlocui banii deteriorați prin ardere.

Potrivit BNR, pentru a putea fi schimbate, bancnotele trebuie să aibă seria şi numărul şi să nu le lipsească mai mult de 40% din suprafaţă.

„Știți deja că înlocuim la ghișeele sucursalelor noastre bancnotele uzate sau deteriorate, dar v-ați întrebat până acum ce se întâmplă cu cele arse? Zilele trecute, am primit solicitarea de a înlocui chiar un teanc de bancnote arse.

În acest caz specific, operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, întrucât bancnotele îndeplineau criteriile pe care vi le-am detaliat într-un videoclip anterior, mai exact:

- prezentau elementele de identificare (seria și numărul);

- chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață.

Pentru mai multe informații despre operațiunile cu publicul pe care le desfășurăm în sucursale, vă rugăm să accesați link-ul din story!”, a scris Banca Națională a României pe Instagram.

Postarea a ajuns rapid în atenția românilor din mediul online, care au avut și alte curiozități în ceea ce privește procedura.

„Și care este avantajul vostru?”/„Și până la urmă ce faceți cu ele?”/„Bine de știut!”/„Mulțumim! Aceste informații ne ajută mult”, au fost doar câteva dintre reacțiile oamenilor de pe rețelele sociale.

Citește și: Suma de bani pe care un român o poate scoate de la bancomat într-o singură zi. Limita pe care o impune fiecare bancă

Google marchează ziua de azi, 12 iulie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația... O femeie făcea curat în baie atunci când a făcut o descoperire de-a dreptul înfricoșătoare. Peste ce a putut să dea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x